Нация, религия, национализъм

Автор: Бончо Асенов
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Брой страници 128
Година на издаване 1994
Корици меки
Език български
Тегло 95 грама
Размери 14x21
ISBN
Баркод
Категории Социология и политология, Хуманитарни науки, Книги

Трагедията на българските мюсюлмани е резултат на противопоставянето на две сили - българите и Османската империя, а след 1878 г. - на България и Турция, които водят вековен двубоюй: едните за защита, а другите за унищожаване на българската народностна самобитност. Този двубой е справедлив за българския народ, който защитава своите изконни интереси от асимилаторските попълзновения на една чужда сила.
За разлика от непоследователната и противоречива плитика на България спрямо мюсюлманите Турция води изключително целенасочена дейност по отношение на тях, с която практически продължава асимилирането на българското население в условията на независима българска държава.
Опитът с възродителния процес радикално да се разреши проблемът с българските мюсюлмани показа, че една справедлива идея не може да се утвърждава с насилствени средства и методи.
Контравъзродителният процес, който сега се осъществява у нас, е настъпление на протурските и панислямските сили в България, които с подкрепата на Турция тласкат страната към нова национална катастрофа.
Появата и непрекъснатият растеж и обединени ена силите в българското общество, които се противопоставят на контравъзродителния процес, са закономерно явление, което отговаря на националните интереси на българския народ.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Професор, д-р, о.з. подполк. Бончо Асенов е роден през 1946 г. в Перник. Завършил е Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски". От 1970 до 1981 г. работи в контраразузнаването на МВР. До 1992 г. е преподавател във Висшия институт на МВР. През 1987 г. е хабилитиран за доцент по специалността Защита на сигурността. Понастоящем е професор във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър", където преподава по Теория на разузнаването и контраразузнаването. Чете лекции в Нов български университет по Разузнаване и международни отношения. Има издадени 14 книги по проблеми на сигурността и религията. Настоящата книга е тематично продължение на "Теория на разузнаването" (2002 г., в съавторство), "Български ловци на шпиони" (2001 г.) и "Разузнаването от древността до наши дни" (2003 г.).