Какво ядем - храна или... отрова

Автор: Росица Тодорова
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 1

Издател Распер
Брой страници 148
Година на издаване 2013
Корици меки
Език български
Тегло 201 грама
Размери 15x22
ISBN
Баркод
Категории Здраве. Пол. Възраст, Медицина за всеки, Книги

Днес храната и храненето на човечеството са повече от оръжие и война. Производители и търговци ни пробутват фалшиви стоки и никак не ги интересува дали са вредни или полезни. Боите и химикалите са добрите вълшебници, които превръщат всяка мърша в "свежо и крехко" месо. За нас е трудно да открием измамата. От време навреме медиите съобщават, че сме изяли тонове 20-30 годишно месо или че сме яли боядисано свинско, а сме го купили и платили като телешко... Но какво от това? Кучетата си лаят, а керванът си върви...
Уморени и отегчени, сякаш нямаме сили и желание да воюваме с тези, които ни мамят, тровят и убиват. По-лесно е да повярваме, че всичко, което ни предлагат, е качествено и безопасно... "Хайде де, какво пък толкова?!" "Толкова" е това, че все повече млади хора боледуват от диабет и рак, нервни и психични разстройства, най-вече заради отровната и некачествена храна.
Ментето днес виси като дамоклев меч над живота ни. Тровят ни с храни и напитки, тровят ни с лекарства, тровят ни с ваксини. Тровят не само телатани, но и душите, и умовете ни. Престанахме да се усмихваме, престанахме да се обичаме, престанахме да се радваме на живота. Десетки и стотици млади хора по-скоро очакват с надежда края на света, отколкото нещо да се промени в живота им към хубаво. Малко ли е всичко това???

от Сиси Михайлова / дата: 27 апр 2017

Следя книгите на това издателство по темата за отровните храни, които увреждат здравето ни. И в тази издателите разкриват съдържанието на основните продукти на трапезата ни - натриев глутамат, подсладители, добавки с Е-индекс, трансглутаминаза, ГМ-съставки. Понякога съм изумена и си задавам въпроса - защо никой - нито журналисти, нито органите, които отговарят за безопасността на храните, не обявят производителите от хранителната промишленост за престъпници, защото има точни доказателства за убиващото въздействие на изброените по-горе съставки в храните. Кой им позволи да създават продукти, резултат от постиженията на химията?! Боя се за бъдещето на децата ни. Такъв вид книги са много полезни за всяко българско семейство.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]