Злодеяния на Кобургите в България

Автор: Ангел Димов

Коментари: 4

Издател Български-аграрен-съюз
Брой страници 460
Година на издаване 2012
Корици меки
Език български
Тегло 549 грама
Размери 15x21
ISBN 9789549170191
Баркод 9789549170191
Категории Съвременна българска история, История на България, История, Книги

В книгата "Злодеяния на Кобургите в България" са разкрити и систематизирани злодеянията, извършени от бившите български царе Фердинанд, Борис III и Симеон II. Доказано е, че при тяхното властване в българската държава е водена антируска и прозападна политика и са настъпили ужасни национални катастрофи и трагедии. Развенчан е митът, че по време на Втората световна война цар Борис III е спасил евреите от "старите" и "новите" български земи. Посочени са въпросите, разисквани на множеството му срещи с германския фюрер Адолф Хитлер. Научно е обоснована тезата, че извършената след 1989 г. реабилитация на Симеон Сакскобургготски е незаконна, тъй като той и неговите наследници са лишени от всички лични и имуществени права и титли чрез закона, одобрен на състоялия се на 8 септември 1846 г. в България референдум - допитване до народа. Изведен е изводът, че българската държава трябва незабавно да си върне присвоените /през периода 2001-2005/ от Симеон Сакскобургготски държавни дворци, резиденции, земи и гори и повече да не позволява на членовете на неговото семейство да управляват и ограбват нашите деца и внуци.

от Атанас Илиев / дата: 10 яну 2015

От Уикипедия става ясно кой е този Ангел Димов и по какво е професор и доктор. Така че какво друго може да напише:
Ангел Георгиев Димов е български политик и учен - професор, доктор на икономическите науки.
Роден е през 1940 г. в с. Караджово, Област Пловдив. Завършва земеделското училище в Садово, Аграрния университет в Пловдив и аспирантура в Института по международни икономически и политически изследвания в Москва, СССР.
През 1961-1962 г. завършва 1-годишния курс на Централната комсомолска школа в София, след което близо 13 год. работи като комсомолски ръководител в Пловдив-област и Коми АССР. ... и т.н.

от Виктория / дата: 27 окт 2014

Моля за извинение, но не считам тази книга за достойна за да бъде част от който и да е каталог, още повече на книжарници Хеликон! Считам, че от гледна точка на фактологичен материал би следвало да се оцени с нулева стойност, а от гледна точка на стил на писане - още по-ниско (съдържа в тавтология само обиди)...

от Момчил / дата: 06 мар 2014

Това "нещо" няма никакво място в раздел История. Подходящо е за булевардна книжка на цена 50 стотинки.

Поздрави и от мен

от Георги Грънчаров / дата: 10 сеп 2012

Извинете, "Хеликон", но мисля, че книгата е поместена неуместно в категория "История". Не мислите ли, че е по-подходяща за "фантастика", "лично стихоплетство" или дори "езотерика"? :)

Сърдечен поздрав!

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg