Виенски апартамент

Автор: Радостина А. Ангелова
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 21

Издател Жанет-45
Брой страници 272
Година на издаване 2012
Корици меки
Език български
Тегло 324 грама
Размери 14x20
ISBN 9789544918163
Баркод 9789544918163
Категории Романи и повести. Български, Българска проза, Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Книги

Радостина А. Ангелова е родена в София през 1969 г. "Виенски апартамент" е първият роман на авторката, в който със завладяваща откритост се разисква вечната тема за любовта, дома и пътя към тях.

от Иванка / дата: 06 фев 2017

Много хубава книга

от Иванка / дата: 06 фев 2017

Поредната бозица от български автор

от Иванка / дата: 06 фев 2017

Коментарът е изтрит от администратор.

от Еми / дата: 17 яну 2017

Коментарът е изтрит от администратор.

от мария / дата: 26 юли 2016

извинете грешката ми от предходния коментар...става въпрос за "Читателска група" от коментар № 6

от Мария / дата: 26 юли 2016

много женска книга, докосваща тънките струни на душевността...може би затова, прикритите под "Читателска група" в коментар № 7, не са разбрали посланието...с колективен "стомах" не се мели...

от С.Георгиева / дата: 05 май 2014

Прочетох книгата преди месец - беше си я купила моя приятелка, с която (по икономически причини) си разменяме книги ... и вече си я поръчах, защото смятам, че си заслужава да я имам в личната си библиотека. А на сравняващите с класиците - (пре)издаването им е много по-евтино от издаването на първа книга, още повече когато авторите сами се "спосорират". Но по българска традиция ние бързаме да се изкажем, без да сме компетентни в цялост по темата... А книгите - или ти допадат, или - не. Дали авторът е класик - само времето ще покаже... Пък и не всеки може да "преглъте" Шекспир примерно...

от ssenoil / дата: 23 окт 2013

Книгата за мен е разкошна и си струва цената.
Стилът и езикът на Р. Ангелова са на ниво (ако кажа световно - няма да сбъркам).
Прочетох всички предишни коментари и съм "възхитена" от спортните постижения на нашего брата - плюещият българин... Аз пък се питам, драги плюещи, как няма ни едно висше училище с тази дисциплина - щеше да има много отличници:))))
Както се казва: "който може - пише, който не може - критикува"

от В.Д / дата: 15 ное 2012

Книгата е много добра. С фин, елегантен стил и сполучливо оформена корица. Харесва ми много!

от Иво Аннов / дата: 13 сеп 2012

Вие освен да плюете нещо конкретно за книгата няма ли да кажете, плюенето се е превърнал в национален спорт за българина, сигурен съм, че нито един от вас не е чел книгата и само си чешете езиците, ами чешете си ги на друга място, това е предвидено за коментари по книгата, а аз не прочетох нито един до тук по същество.

от Бяла халва / дата: 05 сеп 2012

Съберат ли се толкова отрицателни мнения на едно място - вече мирише на халва с боза. Това най го обичам - ще взема да се прежаля да не ям три дни, та да прочета поредната "руса мутреса".
Здраво, хейтъри!

от Спиро Ст. Киров- антиквар / дата: 03 сеп 2012


След като прочетох тези невероятни положителниа рецензии за тази книжка, която се оказва девет пъти по-интересна от книгите на Стефан Цанев Чапек, на Джон ,а и на Стаен Бек и другите такива автори,да не ги изброявам всичките, интереса ми да си я набавя нарасна в мен неимоверно.А и като инвестиция,считам,че при евентуалното обявяване на тази авторка за световен класик,или ако примерно,което е и доста вероятно, грабне Нобеловата награда за литература за 2012,притежаването на тази книжка би било удар в десятката. Тя само за една нощ би могла за нула време да се превърне в библиографска рядкост и в стотици пъти да надвиши номиналната си цена .Бих си къпил поне 10 бройки,ако имах съответните средства.
Но поради доста изтънялия си джоб,питам, дали мога ли да си я набавя чрез забавено изплащане,на вноски ,да кажеме чрез 24 месечни вноски.Разбира се със съответните лихви,по тарифите на банковата система?

от госпожа Ф.Кадънова / дата: 03 сеп 2012

Интересно ми е по какви естетически критерий се определят цените на книгите днес?
Нека да вземеме за пример тази книжка от 272 страници,с цена 15 лева.
Питам се след като цената и е два- три пъти по-голяма от цената на книги от автори ,като Кафка,Пруст,Джером К.Джером,Стефан Цанев, Замятин, К.Чапек, Хърберт Уелс,Анри
Троя, Джон Стайнбек, и много други доказани автори,книгите на които при това са с два -три пъти повече страници,дали художествените качества на тази книжка съответно превишава съответно в толкова пъти и споменатите по-горе автори? Според мойте скромни преценки, след като е три пъти по-скъпа,а е три пъти по-къса,би трябвало да е девет пъти по ценна ,като творба.
А дали е така,оставяме на читателите да преценят.

от Ел. / дата: 30 авг 2012

Достатъчно е само да погледнете гърба на корицата,за да видите и снимка и кратки данни за авторката.Всякакви съмнения за мутренско ежедневие ще отпаднат!!!!
А книгата/прочетох я,вярвайте ми/ си струва!!

от Тахан Халваджан / дата: 29 авг 2012

Нека да направим едно просто ,елементарно,като книгата , уравнение с едно неизвестно .Или ако си представим
цената на книгата=Ц, по броя на страниците= Б,разделени на естетическото и качество =К., отговора на уравнението е равен на пълна НУЛА. Или : Ц х Б : К = 0

Моята интуиция ми подсказва,че авторката е някоя мутреса,решила да се изяви в сверата на Пегас.или дъщеря на скромен,но честен олигарх. Ползваща се от щедроста на
своя "интелектуален" спонсор,да я засили по хлъзгавата плоскост на
КИЧА.

от Читателска група / дата: 27 авг 2012

В повечето творби на така наречените млади автори, издавани от Жанет-45 задължително доминира глупостта, несполучливо прикрита от претенциозен псевдо модернизъм.

от (раз)очарована / дата: 27 авг 2012

Жанет 45 е издателство, което все още си подбира авторите и не се пуска по бързата писта.

от към Богомил / дата: 18 авг 2012

В чудното пътешествие към себе си, човек трябва да внимава къде върви. Иначе, като нищо може да мине под дъгата...

от Богомил / дата: 17 авг 2012

Книгата е чудесна , напомни ми за уникалната "Петдесет нюанса сиво" , която ме накара да преоткрия себе си .

от Елит / дата: 17 авг 2012

Поредната бозица от български автор

от Внимателен / дата: 17 авг 2012

Художникът на корицата Румен Жеков рисува досущ като Климт .

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

„Виенски апартамент“ на Радостина А. Ангелова е задължителна за четене книга за всички жени, които са влюбени в поезията, вярват в чудеса и живеят заради обичането.


Може да се препоръча и на рядка порода мъже – чувствителни и вечно жадни да опознават и обикват съкровената женска същност.


Това е книга за вечното търсене и лутане. За плахите стъпки, грешните избори, за случайните срещи, за намирането, за завръщането. Всичко това е нежно посипано с магичния прашец на поетичните думи.


Виенският апартамент е заместител на истинския дом, който всеки човек напуска, забравя и след това търси през живота си, разбирайки накрая, ако е достатъчно умен, че истинският дом е в самия него, че той не е място, а състояние на човешката душа в период на обичане.


Макар повествованието да се движи основно около главната героиня Бианка, книгата е населена с още главни действащи лица, някои от тях споменати само веднъж. Всички те се оказват нишки в една пъстра плетка от срещи и съдби, която доказва колко жизненоважна е взаимосвързаността между хората: между мъжа и жената, между приятелите, между враговете, между непознати, между родителите и децата...


И точно тази взаимосвързаност изгражда истинския човешки дом в самата средина на сърцето – има тухли от болка и от щастие, от сълзи и смях, от самота и споделеност, от горчилка и сладък нектар, от омраза и любов. Дом, изграден от неразрушимия материал на човешките души.


Приятно четене!


„Затова мнозина в объркания свят колекционират ключове. Ако не друго, се надяват, че сред стотиците секретни пазители в кутиите ще намерят онзи, с който да отключат желаното сърце.


Онова.


Но мъката ври в небесен казан и кипи в осемте посоки поравно. Глупавият я попива и почернява и отвън, и отвътре. После ходи сред човеците да им разправя мъката си и вижда само нея, сее само нея, и после се чуди защо и на своята и на чуждата трапеза яде само ядове. Умният обаче знае да прегърне мъката си, да я стопли, да и сложи да хапне и да и позволи да се разкаже. Ще мине ден, или три години , все едно, ала мъката ще заспи. И болката на умния ще спре.А пред това време, докато чака и приказва с мъката, умният вижда и слънчевото зайче в чашата с ракия и сините пера на кукувицата по сухото дърво и тялото на жената, минала покрай самотния му прозорец.“ – Из „Виенски апартамент“ – Радостина А. Ангелова

Любина Йорданова, Хеликон Русе