Модели на смъртност

Автор: Димитър Атанасов
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Нов български университет
Брой страници 204
Година на издаване 2012
Корици меки
Език български
Тегло 249 грама
Размери 14x20
ISBN 9789545356858
Баркод 9789545356858
Категории Социология и политология, Хуманитарни науки, Книги

Целта на тази книга е да представи математическия апарат, с който могат да се моделират процесите на смъртност в популацията, както и някои от основните методи за тяхното изследване. Такива задачи често възникват в области като актюерните науки, моделирането на демографски и екологични процеси, медицината, инженерните науки и др.
Това, което отличава тази книга, е розпозън съч рлобечанисана. Тук изследването е фокусирано върху функцията на смъртност. Това дава възможност да се илюстрира по какъв начин определени предположения за процесите на смъртност в популацията или за характеристиките, присъщи на организмите, оказват влияние върху интензитета за настъпване на смърт. Книгата може да се използва за запознаване с основната терминология и методи за анализ и моделиране на данни за преживяване и смъртност.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Роден на 17 октомври 1938 г. в с. Копривлен, Благоевградско. Завършва гимназия в гр. Гоце Делчев, Военноартилерийското училище в Шумен, Военна академия "Г С. Раковски" и факултета по журналистика към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Служи в Българската армия повече от тридесет години последователно и по равно в строя, в щаба и в Централните военни културни институти като командир на взвод, самостоятелна батарея, заместник - началник на щаба на артилерията в дивизия, журналист във в. "Народна армия" и старши редактор във Военното издателство. Сродявапето му с военноисторическата тематика и с артилерията прави обичта му към Пирин още по- силна и постепенно се превръща в негова съдба. Има стотици публикации в печата на артилерийска, военноисторическа и патриотична тема.
Автор е на книгите "Първостроители на българската артилерия", "Бог преди да се роди" (популярен исторически очерк за артилерията) и "Първостроители на българската армия" (в две части). Гордее се със своя роден край.