Пътят на сълзите

Автор: Хорхе Букай

Коментари: 12

Издател Хермес
Преводач Мариана Китипова; Ева Тофтисова
Брой страници 288
Година на издаване 2019
Корици твърди
Език български
Тегло 300 грама
Размери 12x17
ISBN 9789542611080
Баркод 9789542611080
Категории Приложна психология, Книги

Това е книга, която ни показва как да извървим трудния път на болката и страданието, с които неизбежно се сблъскваме в живота си. Всички ние минаваме през различни изпитания: смърт на близък, загуба на работата, на дома, на илюзиите ни дори, раздяла с любим човек, провален брак, несбъднати мечти, самота... Ако не си позволим да изпитаме тъга, когато ни налегнат скърби или понасяме тежки загуби, това може да е не признак за силна воля, а незнание за кръговрата на живота с разрушителни последици. Има си време за всичко: време за радост и време за скръб. Време за размисъл и време за действие. Време за празнуване на живота и време за почитане на смъртта. Познанието на етапите на скръбта може да ни послужи като карта, която да ни ориентира в каква посока се движим, за да не загубим изцяло връзката си с реалността. Често пъти, за да се освободим от горчивата чаша, се налага преди това да я изпием.

По своя характерен начин, разказвайки ни истории, Хорхе Букай ни води по пътя на сълзите, помагайки ни да осъзнаем, че страданието е неизменна част от човешката ни орис. Тази книга не само ни учи как да преодоляваме скръбта, без да изпадаме в отчаяние, но и как впоследствие, когато болката утихне, да съумеем да съберем даровете, които сме получили в миговете на върховно изпитание.

Ключови думи: Вдъхновение за всеки ден, ТОП 101 Нехудожествена литература 2011-2020

от Администратор / дата: 05 юни 2014

към Надя: "Пътят на сълзите" е първата част от трилогията, в която втората книга е "Пътят на щастието", третата - "Пътят на самозависимостта".

от Надя / дата: 03 юни 2014

Здравейте! Искам дапопитам книгата "Пътят на сълзите", част ли е от трилогия? И ако да, тази книга коя по ред е и коя е следващата?
Благодаря!

от ssenoil / дата: 17 ное 2012

Всяка книга е хубава за този, който открие нещо ценно за себе си в нея. И в тази книга на Хорхе Букай аз намерих ценни нещица-:)))

от Ваня / дата: 09 окт 2012

Ако не бях прочела'Пътят на сълзите'може би нямаше да понеса загубата на много близък приятел и страхотен ЧОВЕК.Тя ми помогна да понеса скръбта!

от Гоче / дата: 07 окт 2012

Нито една книга на Хорхе Букай не съм чел. С нетърпение очаквам следващата.

от Калина / дата: 07 авг 2012

Ако човек е минавал по пътя на сълзите, той ще потвърди колко истинска е тази книга. Всички етапи, които Букай описва - на отрицанието, гнева и накрая приемането - са верни. Да, това може би не е най-интересната му книга, но е много полезна.

от Петя / дата: 07 авг 2012

За мен лично-това е най-слабата му книга /от тези,които съм прочела/.Изключително объркано написана, повторяемост на една и съща теза от началото до края.Аз лично съм разочарована-принципно харесвам Букай...

от Есидър / дата: 04 авг 2012

Хорхе Букай е ултимативното олицетворение на словосъчетанието банален псевдо-литературен боклук за плитка аудитория.

от Вики / дата: 04 авг 2012

Страхотна книга, една от най-добрите. С нетърпение очаквам публикуването на другите книги от поредицата.

от Моника / дата: 09 юли 2012

Да, книгата наистина си струва. Много е добра!

от Елена Каркорова / дата: 05 юни 2012

Книгата е прекрасна. С нетърпение очаквам другите две книжки от поредицата :)

от Мими / дата: 21 май 2012

Много е хубава

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Имало едно време един юнак, който тръгнал на пътешествие ли, да спасява принцеса ли – не помня, но стигнал до един кръстопът. От едната страна се простирал път широк просторен, който продължавал само напред , другият бил лъкатушещ, ту скриващ се на местаа в тъмни гори, ту показващ се в широки полета, а третият път още на първите метри се скривал в непрогледна гора, от която идвали зловещи звуци…


Разбира че сте чели такива приказки и знаете, че юнакът избира най-краткия до целта път и това е и най-опасният от трите.


За съжаление в живота не винаги можем да изберем пътя си, понякога трудностите по пътя и трудните пътища идват при нас ненадейно, без да очакваме. Но спътниците си можем да избираме. А тази книга е спътник, който би помогнал да минете по трудния път на загубата и страданието, запазвайки себе си, без да е нужно да се правите на непобедим герой.

Невена Крумова, Хеликон Витоша

Хорхе Букай е роден през 1949 г. в Буенос Айрес. През 1973 г. завършва медицина в местния университет със специализация лечение на психични заболявания. Започва кариерата си на психиатър в отделението по психопатология в болницата "Пировано", Буенос Айрес. Хорхе Букай специализира като гещалтпсихотерапевт в Аржентина, Чили и Съединените щати. В момента съвместява преподавателската си работа в университета в Буенос Айрес с професионалната си практика като психотерапевт. Букай е от тези личности, които са щастливи, че "сами са изградили себе си". Той твърди, че първият му университет е бил самият живот. Започнал е да работи на тринайсетгодишна възраст и е упражнявал различни професии - продавач, таксиметров шофьор, клоун, възпитател, актьор, телевизионен водещ, аниматор на детски тържества. Докато не стигнал до сегашната си работа, която сам определя като "професионален помощник". Днес книгите му са преведени на повече от двадесет езика и имат над 2 милиона продадени екземпляра по света. Особено популярен е писателят в страни като Мексико, Бразилия, Аржентина, Чили, САЩ, а в последните години името му нашумя и в Испания, Германия и други европейски държави. Носител е на множество престижни литературни награди и всекидневно получава хиляди имейли от цял свят. Твърди, че не е писател в литературния смисъл на думата. Единственият пациент в книгите ми съм самият аз, казва Букай. Това може би е и тайната на успеха: да пишеш за себе си, а да докосваш сърцата на милиони. Книгите на Хорхе Букай са живото доказателство, че това е точно така.