Пространства (Роман; разкази; пиеса)

Автор: Антоанета Богоева

Коментари: 0

Издател Карина-Мариана-Тодорова
Брой страници 200
Година на издаване 2010
Корици меки
Език български
Тегло 249 грама
Размери 20x14
ISBN 9789543150649
Баркод 9789543150649
Категории Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Книги

"Човешкият живот не беше нищо друго освен човешка мисъл и човешката мисъл не го изпускаше. Тя беше в него, хранеше се с него и живееше на върха му. Оттам гледаше е собствената си бездна и се чудеше как е възможно толкова свят да се побере в един човек.
Толкова дни и нощи, толкова крачки и тегоби, и винаги да върви в крак с изнуреното тяло на човека.
Тялото на човека носеше огромни пространства, а времето криеше лицето си зад ъглите на своята история от минало и бъдеще. Когато някой стигнеше до него, то се отместваше. Отидеше ли си човек от земния свят, времето му оставаше да го помни. Вливаше се в целокупния живот на човешкото време и силата му държеше равновесието на земята."
Антоанета Богоева

Ключови думи: Промо -20%, Есенни страници

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

„Пространства” е бяла като сняг книга, с двеста на брой страници в сърцевината си, написана с изключително въображение, поетичност и чувственост на изказа.


Тя събира в себе си ефирно вплетени един в друг роман, пиеса и достатъчно на брой разкази, които пленяват четащия с усещания от други светове. Страниците й преливат от безграничност на въображението, неопределеност на време и място, безименни и именни герои с богата душевност. Тук всичко се случва и не се случва. Нито е минало, нито е бъдеще. Героите са живи и мъртви. Всичко цъфти и вехне. Всичко се смее и плаче. Всичко умира от самота и се пръска от любов.


Красиво е да четеш такава книга! Топло е да я усещаш толкова близо до пространствата на своето сърце...


 


Думите правеха пътеки и пътища. Населяваха живота, раздвижваха го, подкарваха го напред, караха го да диша, да живее със себе си, с миналото и с бъдещето си, а после го поставяха на колене пред Бог, правеха извори в сърцата си, а там всичко беше душа и Дух, и свято присъствие на човешката радост, тъга и очакване на най-хубавото. Душата на живота тържествуваше заедно с всичките си превратности.” Антоанета Богоева

Любина Йорданова, Хеликон Русе

Антоанета Евтимова Богоева е родена в с. Скриняно, Кюстендилско. Гимназия завършва в град Кюстендил, стихове пише от ранна възраст. Свои творби – лирична проза, поезия, журналистика – печата в централната преса. Няколко поредни пъти е носител на първа награда на конкурса „Кюстендилска пролет”; на националния конкурс „Веселин Ханчев” й е присъдена специалната награда. Автор е на стихосбирките: „Между две слънца” (1994); „Парче от слънце” (2002); поемата „О,” (2008); „Острови в съня” (2008) и на семейната сага „Тучница” (2009). Живее в Кюстендил.