Партизански маркетинг

Автор: Джей Конрад Левинсън

Коментари: 0

Издател Изток-Запад
Брой страници 516
Година на издаване 2011
Корици твърди
Език български
Тегло 766 грама
Размери 22x15
ISBN 9789543218905
Баркод 9789543218905
Категории Маркетинг, реклама и PR, Икономика, Книги

"Партизански маркетинг" е Библията на предприемача. Книга, която всеки собственик на фирма не само трябва да има в библиотеката си, а да я прилага постоянно!
Маркетингът безспорно е и изкуство, защото писането е изкуство, рисуването е изкуство, фотографията е изкуство, танците са изкуство, музиката е изкуство, редактирането е изкуство, както и да се действа също е изкуство. Съберете ги на едно място и те образуват маркетинга ? вероятно най-еклектичната форма на изкуство, която светът някога е познавал.
Но засега подминете схващанията, че маркетингът е и наука, и форма на изкуството. Забийте в съзнанието си разбирането, че по същество маркетингът е вид работа. А целта на работата е да трупа печалби. Ако науката и изкуството помагат на една фирма да трупа печалби, вероятно ги направлява някой, който предлага и продава на пазара като партизанин ? собственик на фирма, който преследва конвенционални цели, като печалби и щастие, но ги постига, като използва неконвенционални средства.
Маркетолозите с партизанска нагласа не разчитат на грубата сила на свръхголям маркетингов бюджет. Вместо това се осланят на живото въображение. И печелят от това.
Партизански маркетинг е библията за маркетинг на предприемача – книгата, която всеки един собственик на фирма трябва да има в библиотеката си.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Маркетингът е изкуството, което кара хората да променят съзнанието си, или да запазят светогледа си в случай, че той вече работи за вас. Независимо дали говорим за продукт или услуга, маркетингът включва и страстта, с която се изпълняват професионалните задължения на всяко работно място.

Освен това  визията за клиента трябва винаги да  включва не само потенциалните, но и настоящите клиенти, защото маркетингът е цикъл, включващ качествено обслужване. Фирмите, които  имат  благословията да ги препоръчват, са  открили  гаранта си за успеваемост.

Същността на „партизанския маркетинг“ се състои в това, че той е пряко насочен  към малките фирми с оскъдни финансови средства. Те насочват своите послания към малки групи, дори към отделни личности. Усилията им са насочени към развиване на дейността си, без да се измества фокусът, определящ същността на марката.

Успешните стратегии за прилагането на партизанския маркетинг могат да се открият в настоящата книга, която е доказателство, че и въображението е част от маркетинговите стратегии.

Мария Григорова, Хеликон Пловдив - Център