Практическо ръководство по криминалистика Ч.1

Автор: Людмил Георгиев; Здравко Стоилков; Румен Лазаров; Веселин Симеонов

Коментари: 1

Издател Световит
Брой страници 200
Година на издаване 2010
Корици меки
Език български
Тегло 177 грама
Размери 20x14
ISBN
Баркод
Категории Право. Същност и видове, Право, Книги

Настоящото практическо ръководство по криминалистика съдържа седем практически казуса /ситуационни игри/, свързани с разкриването и разследването на грабежи, кражби, убийства, изнасилвания, пътнотранспортни произшествия, палежи, подправка на документи, разпространение на наркотични вещества. Трудът е предназначен основно за обучението по месторабота на експертите - криминалисти, но успешно може да се използва и при провеждането на някои от практическите занятия, предвидени и за други категории обучаеми от МВР, в това число и за разследващи полицаи.
Може да се твърди, че подобна форма на практическо обучение е новост за МВР. Ръководството има за цел да подпомогне методически и идейно работата на преподавателите и служителите, провеждащи практическите занятия в областта на криминалистиката и разследването на престъпления.

от Криминалист / дата: 28 май 2013

Уважаеми господа Автори, кой от Вас е криминалист? Кой от Вас е направил поне една експертиза, та се наехте и съвети да давате. За да пиша това явно Ви познавам. Нито един от Вас не е служител на АМВР в часнос- катедра "Криминалистика", нито един от Вас не е служител в НИКК. За какви казуси говорите, за какви нововъведения. Абе съберете криминалистите от София и я презентирайте и тогава да си поговорим. Поздрави.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]