Здраве и болест. Учителя за медицината

Автор: Петър Дънов

Коментари: 1

Издател АстроЦентър-Вега
Брой страници 312
Година на издаване 2011
Корици меки
Език български
Тегло 278 грама
Размери 20.5x14.5
ISBN 3800223770073
Баркод 3800223770073
Категории Духовни учения, Езотерика. Духовни учения, Книги

Тялото е интересен обект за изучаване. То е малка вселена, в която стават различни промени. Човешкото тяло е синтез на всички процеси в природата. Ако познаваш тялото си, ще познаваш видимимя и невидимия свят. Ако познаваш окръжаващите, ще разбереш цялата вселена.

Ключови думи: Заветите на Дънов, 11 юли - Ден на Петър Дънов, Голямото четене, Петър Дънов

от бай Промо / дата: 20 окт 2012

Представите на Учителя Д. за медицината са меко казано ... умопомрачителни.
'Болестта се дължи на отслабване на жизнената енергия на човека, при което тя се превръща в потенциална и пасивна'
Ясно е, че по-общо съждение трудно може да се състави, както още по-ясно е, че има и някои интересни въпроси, като напр.:
1. Какво значи отслабване на жизнената енергия: забавяне на метаболизма и преминаване в състояние на хибернация или летаргия ... според сезона.
2. Забавянето на метаболизма ли е причината за поява на болестите ... или неграмотността на Учетиля ... и на Учениците.
3. Какво значи превръщане на жизнената енергия в потенциална и пасивна.
4. Каква е разликата (ако има такава) между теориите на обикновените шарлатани, които се представят за лечители ... и теориите на Учителя Д.
5. Що за хора могат да издигнат духовни бизнесмени от ранга на Учителя Д. в култ (за повече подробности вж. Паметника на палатката на Учителя Д. на Седемте рилски езера).

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Петър Дънов е роден на 11 юли 1864 година (29 юни стар стил, Петровден) в Османската империя, село Хадърча, днес Николаевка, Област Варна, България. Петър Дънов е трето дете на свещеник Константин Дъновски и на Добра Георгиева. Негов дядо по майчина линия е чорбаджи Атанас Георгиев (1805-1865), български възрожденски деятел за църковна независимост. Баща му Константин Дъновски (1830-1918) е първият български свещеник във Варна.
На 22 март 1939 г. записва послание към учениците си, озаглавено „Вечният завет на Духа”. В началото на 1944 г., по време на въздушните бомбардировки над София, организира евакуирането на Изгрева в село Мърчаево (на 24 км югозападно от София) и се установява в дома (сега музей [8]) на своя ученик Темелко Гьорев. Завръща се на Изгрева на 19 октомври 1944 г. На 20 декември 1944 г. изнася пред Общия окултен клас беседата „Последно слово”.


Градинката с гроба на ДъновНа 27 декември 1944 г. умира вследствие на пневмония.
През август 1888 г. заминава за САЩ и се записва студент в Методистката теологическа семинария Дрю в град Медисън, щата Ню Джърси, и я завършва през май 1892 г. През есента на 1892 г. се записва в Теологическия факултет на Бостънския университет, защитава дипломна работа „Миграцията на германските племена и тяхното християнизиране” и се дипломира през юни 1893 г. Една година посещава занятията в Медицинския факултет на Бостънския университет и през 1894 г. получава сертификат, даващ му право да практикува медицина