Здраве и болест. Учителя за медицината

Автор: Петър Дънов
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 1

Издател АстроЦентър Вега
Брой страници 312
Година на издаване 2011
Корици меки
Език български
Тегло 278 грама
Размери 20.5x14.5
ISBN 3800223770073
Баркод 3800223770073
Категории Духовни учения, Езотерика. Духовни учения, Книги

Тялото е интересен обект за изучаване. То е малка вселена, в която стават различни промени. Човешкото тяло е синтез на всички процеси в природата. Ако познаваш тялото си, ще познаваш видимимя и невидимия свят. Ако познаваш окръжаващите, ще разбереш цялата вселена.

Ключови думи: Заветите на Дънов, 11 юли - Ден на Петър Дънов, Петър Дънов

от бай Промо / дата: 20 окт 2012

Представите на Учителя Д. за медицината са меко казано ... умопомрачителни.
'Болестта се дължи на отслабване на жизнената енергия на човека, при което тя се превръща в потенциална и пасивна'
Ясно е, че по-общо съждение трудно може да се състави, както още по-ясно е, че има и някои интересни въпроси, като напр.:
1. Какво значи отслабване на жизнената енергия: забавяне на метаболизма и преминаване в състояние на хибернация или летаргия ... според сезона.
2. Забавянето на метаболизма ли е причината за поява на болестите ... или неграмотността на Учетиля ... и на Учениците.
3. Какво значи превръщане на жизнената енергия в потенциална и пасивна.
4. Каква е разликата (ако има такава) между теориите на обикновените шарлатани, които се представят за лечители ... и теориите на Учителя Д.
5. Що за хора могат да издигнат духовни бизнесмени от ранга на Учителя Д. в култ (за повече подробности вж. Паметника на палатката на Учителя Д. на Седемте рилски езера).

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Петър Дънов е роден на 11 юли 1864 година (29 юни стар стил, Петровден) в Османската империя, село Хадърча, днес Николаевка, Област Варна, България. Петър Дънов е трето дете на свещеник Константин Дъновски и на Добра Георгиева. Негов дядо по майчина линия е чорбаджи Атанас Георгиев (1805-1865), български възрожденски деятел за църковна независимост. Баща му Константин Дъновски (1830-1918) е първият български свещеник във Варна.
На 22 март 1939 г. записва послание към учениците си, озаглавено „Вечният завет на Духа”. В началото на 1944 г., по време на въздушните бомбардировки над София, организира евакуирането на Изгрева в село Мърчаево (на 24 км югозападно от София) и се установява в дома (сега музей [8]) на своя ученик Темелко Гьорев. Завръща се на Изгрева на 19 октомври 1944 г. На 20 декември 1944 г. изнася пред Общия окултен клас беседата „Последно слово”.


Градинката с гроба на ДъновНа 27 декември 1944 г. умира вследствие на пневмония.
През август 1888 г. заминава за САЩ и се записва студент в Методистката теологическа семинария Дрю в град Медисън, щата Ню Джърси, и я завършва през май 1892 г. През есента на 1892 г. се записва в Теологическия факултет на Бостънския университет, защитава дипломна работа „Миграцията на германските племена и тяхното християнизиране” и се дипломира през юни 1893 г. Една година посещава занятията в Медицинския факултет на Бостънския университет и през 1894 г. получава сертификат, даващ му право да практикува медицина