Кратка история на Франция

Автор: Роджър Прайс
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Труд
Брой страници 376
Година на издаване 2011
Корици меки
Език български
Тегло 479 грама
Размери 23x17
ISBN 9543981191
Баркод 9543981191
Категории История на отделните държави и страни, Обща световна история. Справочници, История, Книги

Книгата предоставя точна и коректна информация за френската история от началото на средните векове до днешно време – от Карл Велики до Жак Ширак. Тя е най-съвременното и изчерпателно изследване на историята на Франция. Сред основните теми на книгата са отношенията между държавата и обществото, влиянието на войната и други важни въпроси, като притежаването и използването на политическата власт. В нея са разгледани забележителни личности: Филип Август, Анри IV, Луи XIV, Робеспиер, Наполеон, Дьо Гол и др.
В изданието ще намерите още информация за обществото и политическата система в криза, глобализацията, международния тероризъм расовото напрежение и загубата на доверие в политическите лидери.

Ключови думи: Всички говорят за Франция

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Да се пише кратко и ясно върху историята на една велика сила като Франция е предизвикателство, защото това е държава оставила траен и дълбок отпечатък не само върху историческите процеси в Европа, но и в световен план.
Книгата на британския историк Роджър Прайс е част от поредица кратки истории на различни държави подготвени в оригинал от университетското издателство на Кеймбридж. Успешно изпълнява своята задача – служи като въведение в сложната и вековна история и култура на Франция. Прайс съсредоточава своите усилия главно върху модерната френска история. Това позволява да очертае внимателно такива важни моменти като величието и огромните претенции за могъщество на кралете през XVII-XVIII в., силата и волята за свобода, братство и равенство на Революцията, военните и политически победи на Наполеон, индустриалният прогрес и артистистичният взрив през XIX в. и най-сетне перипетиите на XX в. (световните войни, деколонизацията).

Стилът е ясен и стегнат, достъпен и увлекателен. Реално започва от ранното Средновековие (епохата на Карл Велики) и достига чак до края на XX в. Разгледани внимателно са както политическите процеси, така и културните и социални явления.

Димо Георгиев, Хеликон Шумен