Всички онези неща, които не сме си казали

Автор: Марк Леви

Коментари: 3

Издател Унискорп
Брой страници 292
Година на издаване 2011
Корици меки
Език български
Тегло 313 грама
Размери 20x13
ISBN 9789543303069
Баркод 9789543303069
Категории Романи и повести. Световни, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

Нов роман от писател № 1 във Франция
МАРК ЛЕВИ за поредна 11-та година е най-продаваният френски писател с продадени 1 643 000 екземпляра през 2010 г.

Джулия е млада, красива, предстои й един от най-важните дни в живота - да се омъжи. Като сватбен подарък очаква присъствието на баща си - вечно зает, преуспял бизнесмен. Поне сега да дойде - надява се тя, но личният му секретар се обажда, че пак ще отсъства. Причината е напълно основателна - мъртъв е. Дъщерята вижда в това последното намигване на родителя си, успял за сетен път да преобърне живота й. След погребението бащата предоставя още една изненада: последна възможност да си кажат всички онези неща, които не са си казали… Чудесата са част от живота, стига да имаме сетива да ги видим. Марк Леви ни въвлича в една романтична и фантастична вселена, в приключение, пълно с напрежение, нежност и хумор, за да ни върне към сърцевината на връзката между баща и дъщеря и разказва историята на първата любов - тази, която никога не умира.
…би ми се искало да бъда твой приятел, твой съучастник, твой довереник, но бях само твой баща и такъв ще си остана завинаги.

от liq / дата: 25 юни 2013

Една истинска и завладяваща история.

от Красимира / дата: 04 юли 2011

Книгата е невероятна!!!Много, много, ама много ми хареса!Отдавна не ми се бе случвало да чета книга, която да продължава да ме вълнува и след като съм я прочела.Горещо я препоръчвам. Ще прочета и още нещо от същия автор, задължително!

от milena / дата: 09 юни 2011

Мисля, че това ще бъде една вълнуваща книга!

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

...“би ми се искало да бъда твой приятел,твой съучастник,твой довереник,но бях само твой баща и такъв ще си остана завинаги“...

Много красиви и в същото време много специални са отношенията между един баща и неговата дъщеря. Тези отношения ни описва Марк Леви в новата си книга “Всички онези неща, които не сме си казали“. Въвлича ни много дълбоко в една семейна история. Кара ни да си зададем въпроса: какво би било, ако получим шанса да сме отново с хората, които сме загубили?

Ще успеем ли да кажем всичко онова, което сме пропуснали и да покажем обичта си към тях?

Заставя ни да преосмислим приоритетите си в живота и да оценим това, което до този момент сме приемали като даденост, да обърнем внимание на човека до нас, защото времето тече и може да се окаже, че сме безвъзвратно закъснели.

А от това чувство на загуба боли много, особено като осъзнаеш, че няма втори шанс.

Като допълнителен, но не второстепенен нюанс в тази картина, е разказаната любовна история.

Но не каква да е любов, а онази голямата, истинската и незабравимата, която носим до края в сърцето си.

Романът е написан по страхотен начин, в него има и зрънце фантастика, има и приключение, има и хумор.

Но най-много има нежност и бащинска обич, която се опитва да изкупи минали грешки.Интригата е много увлекателно разгърната и не ни позволява да оставим книгата.

Горещо я препоръчвам - прочетете я, няма да съжалявате!

Дани Петкова, Хеликон Добрич

Марк Леви отново напипва пулса на любовта. Неизказаната, неосъществената любов. Живо, почти като на филм, георите от "Всички онези неща, които не сме си казали" дават отговори за невъзможната любов, за неосъществените мечти, за изгубеното време.

Един баща, пропуснал детството на единствената си дъщеря, получава шанса да се върне след смъртта си, да излекува раните, оставени от ангажирания му живот. Означава ли това, че не е обичал.

Една дъщеря, твърде заета в мъката и яростта си да забрави отсъстващия си баща, получава шанса да го погледне и разбере истински след смъртта му. Означава ли това, че не го обича...

Двама души, пропуснали шанса си да изживеят голямата любов, се намират отново...

Означава ли това, че любовта не е възможна?

Книга, която казва: "Никога не се отказвайте, всичко е възможно...в името на любовта!"

Елена Бойчинова, Хеликон Витоша

Изключително нежна, романтична и изпълнена с любов книга, разкриваща сложните взаимоотношения между баща и дъщеря.
Какво пропускаме, когато увлечени в динамиката на ежедневието си, не намираме време за истински ценното в живота, а се сещаме за него едва, когато го изгубим...
Какво бихме си казали, ако можехме да върнем времето назад?
Възможно ли е да наваксаме пропуснатите възможности да бъдем близко до обичаните от нас хора, които имат нужда от нас.
Романът на Марк Леви представя точно този последен шанс, да бъдем откровени и истински.
Чете се с лекота, очарова със силния си емоционален заряд, учи ни да ценим това, което имаме, и да не се страхуваме да споделяме чувствата си.

Дияна Танева, Хеликон Пловдив

Марк Леви е роден на 16 октомври 1961 г. в Булон, Франция в семейството на книгоиздател. Осемнайсетгодишен постъпва на работа във френския Червен кръст, а три години по-късно вече е назначен за директор на мрежата за оказване на спешна помощ в департамента "О дьо Сен". Общо около шест години е на служба в Червения кръст.

Успоредно с това Марк Леви продължава образованието си в Университета “Пари Дофин” и още през втората година на следването, в края на 1983 г., основава първото си дружество Ложитек Франс. На следващата година заминава за САЩ. В Калифорния и Колорадо създава две дружества за компютърен дизайн. През 1988 г. отваря нова фирма за компютърен дизайн в Университета на Ница "София Антиполис".

През 1990 г. писателят губи контрола над групата си и подава оставка. Започва от нулата, като основава през 1991 г. малка дизайнерска фирма заедно с двама приятели, архитект и инженер. Създадена на базата на оригинална концепция, обединяваща информатика, архитектура и строително инженерство, дружеството Еритмик-Клоазьолек, подкрепено от групата Огюст Туар, за няколко години става едно от водещите архитектурни студия във Франция, реализирало около 500 проекта на централни офиси на предприятия, сред които на Кока Кола, Перие, Дим, Нортън, Експрес.

През 1998 г. Марк Леви пише първия си роман "Ами ако това беше истина…", посветен на сина му Луи. Насърчен от сестра си, която е сценарист, той изпраща ръкописа на издателство "Робер Лафон" в началото на 1999 г. Съобщението за публикуването идва само след осем дни. През октомври 1999 г. Марк Леви отстъпва правата за филмиране на романа си на студиото Дриймуъркс и се среща със Стивън Спилбърг. Марк Леви напуска архитектурното студио и се установява в Лондон, за да се посвети на литературата.