Обединени в омразата

Автор: Джейми Глазов

Коментари: 1

Издател Издателска-къща-МаК
Брой страници 292
Година на издаване 2011
Корици меки
Език български
Тегло 317 грама
Размери 21x14
ISBN 9789548585224
Баркод 9789548585224
Категории Философски направления, Философия, Хуманитарни науки, Книги

Крайно интересна и провокационна енциклопедия на американското левичарство. В „Обединени в омразата” Джейми Глазов дава подробно, увлекателно и отлично документирано обяснение за едно от най-загадъчните явления на нашето време: съюзът между левицата и световния джихад. Този почти вековен съюз избуя с нова сила след 11 септември 2001 г., когато ислямисткият култ към смъртта се превърна в най-големия враг на Запада. През целия ХХ век западната левица подкрепяше тоталитарните машини за унищожение „Обединени в омразата” цели да попречи на подобна подкрепа и през ХХІ век.

Джейми Глазов енергично разобличава трайната привързаност на крайната левица към омразата, насилието и нетолерантността. В интерес на коректността той не пропуска да направи разграничение между левите политици и дейци, стремящи се към авторитаризъм и потисничество, и борците за социална справедливост - противници на тоталитаризма. Със следователски умения авторът анализира как и защо левите радикали винаги приемат с благоговение кървавата жестокост на марксистките диктатури.

Тази книга е. задължителна за американските и европейските политици, които трябва да осъзнаят ислямските планове и стремежи за тоталитарно господство, убедително разобличени от Глазов. Но всъщност е за всеки, който вярва в истината, закона и в надеждата за оцеляването на човешкия род.

от Емилия / дата: 21 сеп 2016

Може да се научи за чудовищните престъпления на комунистическите диктатори, има много информация за ужасите през комунизма.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Какво е общото между комунизма, фашизма и ислямския фундаментализъм? Какви хора стават привърженици на тези идеологии .В книгата те са наречени “вярващи”. Kакъв е психологическият им профил? Кои са пилигримите? От какво и къде захранват вярата си? Нормално ли е да си крайно ляв и едновременно да се възползваш от облагите на развитото капиталистичско общество?

”Обединени в омразата” дава отговори на тези въпроси .Емоционално, но и аналитично. Джейми Глазов е професионален политолог, срещнал се с ужаса на комунизма (той е дете на десиденти, емигрирали от Съветския съюз), усетил неразбирането на така наречената американска левица по въпросите на тоталитарните режими.

Книгата е още едно чудесно попадение на издателска къща МaК, за която свободата и индивидуалзма са изконни ценности .

”Обединени в омразата” се чете на “един дъх “ и благодарение на вещия превод, направен от вълнуващия се по темите Огнян Дъскарев.

Антон Марваков, Хеликон Благоевград

Тази книга представя гледната точка на един политолог и журналист. Неговите възгледи са в известен смисъл противоположни на тези на Нейоми Клайн, станала особено популярна у нас със своята „анти-корпоративистка” книга – „Шоковата доктрина”. Разликата в позициите на двамата автори се състои в предмета и метода на тяхната критика.
Глазов се съсредоточава върху доказателствения материал за „заиграването” на не малко от известните т. нар. леви интелектуалци с идеализирани представи за тоталитарната държава, за управленията подкрепящи тероризма или за самия терористичен акт. В съответните случаи Глазов обвързва изказванията или жестовете на мислители и творци като Жан-Пол Сартр, Ноам Чомски, Мишел Фуко, Джордж Бърнард Шоу, Бертолт Брехт и други с теоретическия апарат на Зигмунд Фройд, по-специално с двойката ерос-танатос. В „Обединени в омразата” тези категории съответстват на потиснатата сексуалност и порива към смъртта. Безспорно такъв подход заслужава внимание.

Чавдар Димитров, Хеликон Витоша

Симпатията на западната левица към тоталитарните режими не е нещо ново. Много източноевропейци са преки свидетели на шумната пропаганда на властите, експлоатираща знакови лица на Запада в своя изгода и за смазване на съпротивителните сили на дисидентските движения. Но анализът в книгата достига до истинската дълбочина на заблудите и патологиите в поведението на отделни радикални левичари.
Това поведение е меко казано шокиращо. Как човек, роден в демократична и свободна страна, получил качествено образование и често финансово обезпечен, може да изпада във възторг пред тиранията на Сталин, Мао, Пол Пот, самоубийците-атентатори...
Книгата заслужава специално внимание. Изводите са потресаващи.

Маргарита Аргирова, Хеликон Витоша

Джейми Глазов е роден в 1966г. в Москва. Родителите му са активни дисиденти, които печатат и разпространяват антисъветска литература - Самиздат. През 1972 г. семейството имигрира в Халифакс, Канада. Там Джейми Глазов завършва Dalhouse University и получава степен по политически науки -специалист по американска и канадска външна политика и история.

Глазов е автор на няколко книги, сред които "Канадската политика към Съветския съюз на Хрушчов" (2002). Последната му книга е сборник с негови интервюта с водещи политици и анализатори "Сблъсък със злото: борбата против тиранията и терора" (2010).

Сега Глазов е изпълнителен директор на известното консервативно интернет издание Frontpagemag.com.