Капиталът на Карл Маркс/ 52 значими идеи и тяхната интерпретация

Автор: Стийв Шипсайд
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 1

Издател ИнфоДар
Брой страници 168
Година на издаване 2011
Корици меки
Език български
Тегло 176 грама
Размери 20x12.5
ISBN 9789547614550
Баркод 9789547614550
Категории Технология и психология на бизнеса, Икономика, Книги

Публикуван за първи път през 1876 г., „Капиталът” е най-значимият принос на Карл Маркс към политическата икономия. През критиката на Маркс към уязвимостта на свободните пазари можем да забележим неизбежността на настоящия финансов колапс. Днес „Капиталът” е считан за една от най-влиятелните книги, писани някога. В тази своевременна интерпретация, Стийв Шипсайд използва примери от действителността на 21. век, за да приложи текста на Маркс в модерния свят на бизнеса и икономиката. Открийте: • защо големият бизнес не е непременно по-добрият бизнес; • как да развиете екип от креативни личности; • защо един успешен бизнес трябва да се ангажира със социална отговорност; • най-добрите начини да представите нови стратегии, системи и технологии на вашия екип; • защо имате нужда да поддържате екипа си в добро здраве и щастлив. Възгледите на Маркс често съответстват на настоящите критики към бизнес практиките и антиглобализационната сантименталност. Това прави „Капиталът” приложим също както и преди 130 години.

от фен / дата: 29 сеп 2014

Мега

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Класическият труд на Карл Маркс „Капиталът“ е написан през 1876 г. Считан е за най-влиятелната книга в политическата икономика.

В настоящата интерпретация Стийв Шипсайд предлага съвременен прочит на идеите на Маркс свързани с капиталистическата система, нейната безмилостност и неустойчивост, дължаща се на експлоатацията на трудещите се.

Възгледите на Маркс съответстват на настоящите критики, отправени към съвременните бизнес практики. Това прави „Капиталът“ приложим и днес.

Мария Григорова, Хеликон Пловдив - Център