Съвременен Китай от А до Я

Автор: Тиери Санжюан

Коментари: 0

Издател Рива
Брой страници 328
Корици меки
Език български
Тегло 392 грама
Размери 23x16
ISBN 9789543203468
Баркод 9789543203468
Категории История на отделните държави и страни, Обща световна история. Справочници, История, Книги

Антропология, право, икономика, география, история, политически науки, социология, култура, урбанизъм...

Научен колектив от 88 автори, 300 статии, 900 препратки към имена и понятия...

Внушителен тематичен обхват, който чертае многостранния облик на днешен Китай, една от най-могъщите сили на планетата.

След тридесет години на реформи, стопанска либерализация и отваряне към света страната заема все по-стабилна и авторитетна позиция в международните взаимоотношения, която партньорите й зачитат. Макар и още под управлението на авторитарната Комунистическа партия, Китай се преобразява в съзвучие с пазарните правила и процеса на глобализация. Подвластно на урбанистичните промени, на повелите на частната инициатива и на вездесъщия Интернет, китайското общество излиза уверено на голямата световна сцена, като умело съчетава традиционни ценности и модернизация в материалното битие и в мисленето.

Изявените френски специалисти и изследователи дават ключ към спецификата и корените на китайския подем - осезаем, понякога плашещ, ала неоспорим.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Китай определено е звездата на деня. Докато Америка и Европа се задъхват, ставаме свидетели на пробуждането на една велика държава. Китай демонстрира военна, политическа и (най-впечатляващо за западните капиталисти) огромна икономическа сила.

Това издигане поражда много въпроси – изправени сме пред държава, която сякаш познаваме прекалено бегло извън клишетата. Всеки любопитен за ставащото в КНР днес се нуждае от пътеводител – но не от онези туристическите, а по-скоро енциклопедичен справочник за политическото, културното/артистично, дори религиозното многообразие (или липса на многообразие в някои сфери) на съвременен етап.

Тази задача е поставена на голям екип от 88 френски специалисти, които създават този компактен, но удивително изчерпателен и подробен справочник с 300 статии и 900 „препратки към имена и понятия”. Всяка сфера на живот в Китай е засегната, обяснена, анализирана. Това е книга, която определено достойно заема своето място като ценен справочник във всяка библиотека. Удобна за ползване и позволяваща да се заровите в конкретен аспект, в който сте любопитни, „Съвременен Китай от А до Я” е идеално начало за осмисляне на сложните явления и процеси в тази велика държава.

Димо Георгиев, Хеликон Шумен