Възхвала на лова

Автор: Валери Стефанов

Коментари: 0

Издател Български-бестселър;-Национален-музей-на-българската-книга
Брой страници 76
Година на издаване 2010
Корици твърди
Език български
Тегло 380 грама
Размери 22x20
ISBN 9789544631420
Баркод 9789544631420
Категории Философия. Есеистика, Философия, Хуманитарни науки, Книги

Известния литературовед и автор на романите „Изгубените магарета” и „Някой отдолу” Валери Стефанов представя своята последна книга озаглавена - „Възхвала на лова”. Освен апология, книгата представлява и историко-антропологично проследяване на ловната практика и нейните символики. Авторът убедително противопоставя различни културни ценности и стереотипи, прескачайки от днес в миналото и аргументирано провокира представата на голяма част от хората за лова като непритъпен хищнически инстикт. Тъкмо напротив, присъстващите на събитието ще имат възможността да вникнат в същността на лова, която, според Валери Стефанов, е най-архаичната практика, все още достъпна за упражняване.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Валери Стефанов е български литературовед, професор по история на българската литература в Софийския университет „Свети Климент Охридски“. Ръководител на Катедрата по история на българската литература и бивш декан на Факултета по славянски филологии в Софийския университет.

Автор е на книгите „Имената на времето“ (1988), „Разказвачът на „модерните времена““ (1990), „Творбата - безкраен диалог“ (1992), „Лабиринтите на смисъла“ (1993), „Литературната институция“ (1995), „Участта Вавилон. Лица, маски и двойници в българската литература“ (2000), „Българска литература ХХ век“ (2003), „Творбата - място в света“ (2004), както и на романа „Изгубените магарета“ (2005), „Дяволът. Опити върху възмутителната история на злото“ (2007).

Член е на редакционни колегии на редица академични сборници и издания.