Странният рицар на свещената книга Ч.2

Автор: Антон Дончев

Коментари: 2

Издател Стандарт
Брой страници 184
Година на издаване 2010
Корици меки
Език български
Тегло 199 грама
Размери 20x14
ISBN
Баркод
Категории Романи и повести. Български, Българска проза, Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Книги

Аз разглеждам романа „Странният рицар на свещената книга" като роман за търсенето на истината. Два свята са застанали един срещу друг, взаимно обричайки се и отричайки истините, върху които са се изградили и съществуват. Те не могат да се откажат от себе си, защото са убедени в правотата и в абсолютния смисъл на идеите, които изповядват и защитават. Средновековният човек, за разлика от модерния, е човек на идеите, на принципите и истините. Той живее повече с духа, отколкото с богатствата и жаждата за печалби. Затова и за него е особено важно и морално да докаже, че неговият принцип е верният и съдържа истината за създателя на доброто и злото и за това, как да се различават тези две съставки на земния мир. За да се докаже една истина и да се наложи като норма на живот, се впрягат усилията на много хора, на цели държави, империи и религиозни общности; лее се кръв и погиват хора. Най-силните аргументи са оръжията, войските, храбростта на войниците. Но не само!
Панко Анчев

от Анка Борисова / дата: 21 апр 2016

Имам само първата част . Искам да чета повече за богомилите и с удоволствие ще си търся и други подобни книги . Прочитам книгата сигурно пети път имам я отдавна .

от Десислава Цветкова / дата: 10 фев 2016

Книгата е една от най-любимите ми! Винаги съм обичала историческите романи, които са добре написани... Пренася те във времето на богомилите, непознато и невероятно, загадъчно и толкова чисто. Дан Браун може да се учи от тази книга :)

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]