Свръхчовекът от подземната академия на КГБ

Автор: Пламен Григоров, Росица Тодорова
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 15

Издател Распер
Брой страници 248
Година на издаване 2010
Корици меки
Език български
Тегло 327 грама
Размери 21x14
ISBN 9789543450299
Баркод 9789543450299
Категории Нова и най-нова история, Обща световна история. Справочници, История, Книги

Той беше дългокосо и невероятно интелигентно за възрастта си момче, което твърдеше, че е полковник от КГБ, завършил специална Подземна академия. 17 години от живота му бяха преминали под земята. Академията била затворена биологична система - лаборатория за създаване на свръхчовеци. Над 4000 деца на 5-годишна възраст били отвлечени от родителите им, за да участват в чудовищния екперимент. Половината от тях загинали или полудели от свръхвисоките психически и физически натоварвания. Обучението се извършвало с най-модерните методи на езотеричните учения - от садомазохизма до психогенетиката, които превръщали децата в хода на върховния ужас...

от Лена Саркисян / дата: 26 юли 2017

Купих книгата за свръхчовека от изложението с книга на плажа в Бургас. Авторът й ми разказа историята на този т.нар. полковник от КГБ - Андрей С. и ме заинтригува. В момента чета интервютата с него в първата част на книгата и съм силно впечатлена. Мисля си, дали целта й е да създаде страховит имидж на КГБ - разбира се, една от най-ефективните специални служби в света .Надявам се да разбера, след като прочета книгата докрай. Но книгата за свръхчовека от КГБ е една от най-интригуващите, които някога съм чела.

от Keli / дата: 13 юли 2017

Книгата е една талантлива измислица, но трябва да се отдаде дължимото на писателя. Дали въобще е съществувало такова лице - Андрей С.? Като цяло книгата налага мнението, че КГБ е било, вероятно и днешният му наследник - ФСБ, е страховита и опасна институция.

от Тодорова / дата: 12 юли 2017

До Галин, който задава въпроса откъде авторите черпят информация. Лично бях свидетел на срещите на журналиста Григоров с този т.нар. полковник от КГБ; книгата е изградена на базата на разговорите между тях. Но стои въпросът докъде стига истината и колко е измислицата и той не може да бъде проверен.

от Цилия Михайлова / дата: 12 юли 2017

Следя книгите на распер, които са свързани със зомбирането, психотронните генератори, обработката на съзнанието и пр. Книгата за Андрей С. беше първата от тази поредица. Разбира се, като всички читатели и аз бях шокирана от неговите разкрития, от трагедията на живота му, от липсата на щастие за този млад мъж. Не ми дава мира въпросът възможна ли е тази история? Малък процент да е истина, пак е шокиращо, но дори да се измисли, е необходим интелект и огромна фантазия, защото звучи правдоподобно тази история. За пръв път в книгата за свръхчовека се сблъсках с методиката на обучение в КГБ и научих ужасяващи факти за войната в Чечения. Надявам се издателство распер да продължи да издава книги с такава тематика, защото имаме нужда да сме информирани и да вземем мерки да се предпазим от зомбиращите техники в днешния ден.

от Смилец Траянов / дата: 17 юни 2017

Струва ми се, че написаното в книгата е в по-голяма степен измислица. Но ако е сътворена от журналиста Григоров, значи има добро писателско перо. Не всичко ми стана ясно от системата Фодула, макар че имам дълбоки познания по физика. Книгата ми звучи като реклама на "страховитото КГБ". Но дори да са художествени, картините, които главният герой Андрей С. рисува, са интересни и интригуващи.

от Никола Стоманяров / дата: 09 апр 2017

Тази книга се оказа сензация за мене, макар че имам усещането, че не всичко, което разказва т.нар. полковник от КГБ - Андрей С., е истина. Въпреки това разказът му е увлекателен, пълен със случки екшъни и силни преживявания. Но не мога да разбера дали този командос от КГБ критикува или прави реклама на страховитото КГБ. Действително съм натрупал доста информация за тази легендарна съветска специална служба и отношението ми към нея е двояко. Препоръчвам книгата "Свръхчовекът от Подземната академия на КГБ", няма да съжалявате да я имате в библиотеката си.

от Стефан Смилов / дата: 20 мар 2017

Историята на Андрей С., мистичния полковник от КГБ, ми е позната от 90-те години,когато г-н Григоров публикува епизоди от нея в един вече несъществуващ вестник. Тогава тиражът му беше се вдигнал драстично заради този сюжет. Дори 30% от него да е истина, звучи страховито и жестоко. Сега имам и книгата за "свръхчовека" и съм наясно, че такива опити с деца - за превръщането им в убийци и послушни биороботи, са правени и по времето на Хитлер в Германия. Какво ли още можем да очакваме от онези нехора, които задкулисно управляват света?

от Преслав Хаджиев / дата: 17 окт 2016

Едва ли има човек, когото тази книга да не е озадачила. Четох статиите на единия от авторите в един ежедневник още в средата на 90-те години. Не зная доколко истина има в разказа на този т.нар. полковник от КГБ, но чипирането на хора вече е факт, включително и в Щатите. Реално е задкулисието да се стреми да контролира всички хора, за да запази власттта и богатствата си. Все по-открито се говори и за психотронното оръжие, в открити източници се появяват данни за такъв вид апаратура, която може да убива с насочен лъч, чиято честота резонира с вибрациите на вътрешни органи - например на сърцето. И бам! Инфаркт! Аутопсията няма да покаже, че е използвано това страшно оръжие.

от Ивайло Демирев / дата: 26 сеп 2016

Такива трудно побиращи се в съзнанието неща прочетох в тази книга и още не съм се освободил от това впечатление. Възможно ли е човек да бъде програмиран, да има вграден чип в мозъка и да бъде управляван?! Според разказа на подготвения в секретната академия на КГБ Андрей С, това е реалност. Прочетох доста материали за психотронното оръжие и още не ми е много ясен механизмът на въздействие на излъчванията върху човешкото подсъзнание. Очаквам нови книги по темата от издателство Распер.

от Мая Симеонова / дата: 14 сеп 2016

Една страхотна книга, която докрая задържа вниманието ми на висок градус. Не зная дали историята на Андрей С., младия полковник от страховитото КГБ, е истина или не, но разказът е написан талантливо и убедително. Препоръчвам тази книга на читателите.

от Красимир Бояджиев / дата: 20 юли 2016

Прочетох книгата и съм още под впечатление от нея. Питам се възможно ли е да се случат всичките тези събития? Но и половината да е вярно, съм ошашавен. Дали е истинско името на героя Андрей С? Ще се обадя на издателите да попитам имат ли връзка с него.

от Неда / дата: 20 яну 2013

Галине, попаднах на книгата преди дни докато бях в книжарницата. Зачетох се в нея и там се казваше, че момче от въпросната академия дава информацията на писателя. Че той е бил част от академията и я завършва. Стигнах само до, че е преминал трите етапа. Прочетох за критериите, по които избират деца и ако помня добре годините, в които са отвличали деца са 3 през 6 години - 1973(когато започва, а замисъла е бил още през 1737), 1979 и 1985 деца родени на петък 13 декември месец и как точно става отделянето им от родителите. За съжаление ми се наложи да тръгвам и нямах повече време за четене.

от Галин / дата: 15 фев 2011

А авторите от къде черпят информация или всичко е измислено???Дали някой би им предоставил такава информация?

от Харламов / дата: 11 фев 2011

Впечатли ме фактът, свързан с българска програма за създаване на зомби - Проектът Р-21. През 70-те години под ръководството на КГБ е взето решение да се разработи проектът "разузнавач на бъдещето" (разузнавач на 21-ви век). Целта на проекта е да бъде създаден свръхразузнавачът на социалистическата система. В България е изпратена група специалисти, които манипулират съзнанието на българин.. Той е програмиран с определена политическа цел. Разказът звуци едновременно и правдоподобно, и като фантастика. Но повдига и въпроси - известни ли са други българи, които са подлагани на хипноза, къде се намират в момента, защо не огласяват своите съдби?

от Цветан Митов / дата: 03 ное 2010

Наистина невероятна книга. Част от тази история четох още преди 15 години в \\\"Нощен труд\\\", но книгата е съвсем друго нещо. Фактите и доказателствата са направо убийствени. Чета мисля и препрочитам. Какво друго да кажа. Ще ми се да се срещна с авторите и да ги питам за още хиляди неща.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]