Издател | Букмарк-Пъблишинг-ЕООД |
Брой страници | 128 |
Година на издаване | 2010 |
Корици | меки |
Език | български |
Тегло | 188 грама |
Размери | 15x13 |
ISBN | 9789543860371 |
Баркод | 9789543860371 |
Категории | Кухня. Хранене и готвене, Хоби и свободно време, Книги |
Макар че през зимата има зеленчуци и плодове, от които могат да се приготвят пресни и витаминозни салати и ястия, ние българите не се лишаваме от удоволствието на домашно консервираната храна. Какво да се прави, по душа сме си такива – да си се подготвим, да сме сигурни, че и туршийката за ракията ни ще я има, че и червеното винце без мезе няма да остане, защото и през тази зима ще му „другаруват“ старецът, суджукът, кървавицата. А филиите хляб едва ли ще останат ненамазани... Ех, няма две мнения – съдържанието на собственоръчно напълнените малки и големи буркани ни задържа по-дълго на сладки приказки около зимната трапеза. А и спомените сякаш оживяват: с топъл комат в ръка се отправяш към големия казан с лютеницата на баба или с пръст бъркаш в топлото сладко и след секунда вече по теб остават само лепкави следи. Колко е сладко, нали, точно колкото сладки са самите спомени?! Ето защо тази книга е ценна, най-вече заради това, че разбулва тайните на стари фамилни изпитани рецепти.
Все още няма мнения за тази книга.
Напиши коментарЩе бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.
Ще бъдат изтривани мнения:
Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]
Как да си направим перфектната туршия, идеалното кьопоолу и най-ароматния пастет?
Тези и много други кулинарни тайни ще ви се разкрият от страниците на симпатичното издание на Бон Апети. Не е нужно да крадете рецептите на баба си, нито да се ровите в готварски справочници - всичко, което ви е необходимо, за да приготвите вкусна зимнина е тук!
Елена Бръмбарова, Хеликон Пловдив