Декоративната градина

Автор: Симеон Дочев

Коментари: 0

Издател Колхида
Брой страници 184
Година на издаване 2010
Корици меки
Език български
Тегло 492 грама
Размери 0x0
ISBN 9789546721280
Баркод 9789546721280
Категории Растениевъдство, Лично стопанство, Книги

Няма нищо осъдително да си помечтаем за аристократични благини: замък сред ширна поляна; розариум пред входа; лабиринт от стригани чимшири; алпинеум за екзотични цветя и храсти; оранжерия за целогодишно производство на екологични зеленчуци и какво още, а, няколко коня за езда по злъчна трева, кучета за лов из вековна гора, лимузина за разходка до града. Любезният читател сигурно вече се усмихва със злъч – слугински съновидения!

Любезни ми читателю, казахме, че не е осъдително да помечтаем, но ще добавим, че това не са слугински просъници, както се изразихте, а вече осъществени мечтания на доста наши сънародници. Е, може да не са още в замък, но многостайните им домове не са по-малко разкошни. А що се отнася до коне, кучета и лимузини, съмнявам се дали днешните принцове и барони, та дори и ланските крале, панове и князе са ги имали в повече от нашите новобогаташи. Че ние само с яхтите си да излезем, пак ще ги бием.

Ако пък стане дума за градините им, надникнете зад двуметровите огради да видите що е зелена трева, що е блестящ басейн, що са хамаци под тлъсти сенки, цветни перголи, лиани и пълзящи на възбог екзотични храсти под стъклени беседки и шарени пейки. А дигнете ли взор към моравата или цветната леха, достатъчно е да прочетете само прилагателните имена на растенията, за да опознаете света: амурска лоза, гръцки орех, шведска детелина , калифорнийски мак и още, още, докато обиколите земната шир.

С блага надежда, че ще бъдем и ние полезни на заинтрегувания вече читател, поднасяме сега тази книга. Не се заблуждаваме, че всичко ще му хареса, но дано провокираме интереса му към пресните вълнения на позабогателия вече българин. Не е нужно човек да има градина, достатъчна е само мисълта за нея, мечтата дори. И когато в ръцете му попадне книга, от която да разбере какво са правили людете преди него, какво правят и сега, той ще има по-голямо основание да мечтае. Ако пък дойде сгодно време, ако от бизнеса му потекат финикийски знаци, ще има пред себе си просека, която да го изведе към мечтания земен рай. Тогава и ние, създателите на това четиво, ще бъдем удовлетворени, че не е бил напразен трудът ни.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg