Ева Браун. Интимен съюз с Хитлер

Автор: Ед Райън; Ричард Мос

Коментари: 0

Издател Гармонд
Брой страници 160
Година на издаване 2010
Корици меки
Език български
Тегло 182 грама
Размери 0x0
ISBN
Баркод
Категории Нова и най-нова история, Обща световна история. Справочници, История, Книги

Ева Браун става съпруга на Адолф Хитлер, няколко часа преди да се самоубият заедно на 30 април 1945 година в подземния бункер в Берлин. Личният й живот е пряко или косвено свързан с ужасните събития, сполетели човечеството през описания в книгата период. Снимките от фотографските и филмовите ленти на Ева Браун, представени в изданието, са подкрепени със знакови снимки от албумите на Хайнрих Хофман. Това са изключителни исторически документи, които дават недвусмислени отговори на много въпроси, свързани с една от най-мракобесните и опасни личности в историята на човечеството.

Ключови думи: Диктаторите отблизо

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg

Вдъхновяването ми да прочета тази книга беше мигновен порив, граничещ с любопитство. Благодарение на хобито на Ева Браун – фотографията, са запазени такива мигове, които несъмнено имат дълбоко отношение към историята и са безценен фактологичен извор за изследователите.
Богатият снимков материал хвърля светлина не само върху политическата дейност на Фюрера, но и върху неговия личен живот. Текстът в „Ева Браун. Интимен съюз с Хитлер” е стегнат и ясен, което позволява на читателя сам да анализира събитията през Втората световна война. Авторите са използвали и откъси от хитлеристката библия „Mein Kampf” (“Моята борба”), както и интервюта, в които се е запазил автентичният изказ на Хитлер.
Всичко това ми дава основание да препоръчам книгата, както на онези, които имат професионално отношение към историята, така и на тези, които нямат перманентен интерес към миналото. XX век определено е епоха, белязана с неописуеми жестокости. Ако не искаме това отново да се случи, е необходимо да се обръщаме често назад.

Зорница Чернева, Хеликон – Велико Търново