Prime Time. Продължението на романа "Вчера"

Автор: Владо Даверов

Коментари: 0

Издател Сиела
Брой страници 148
Година на издаване 2009
Корици меки
Език български
Тегло 195 грама
Размери 21x14
ISBN
Баркод
Категории Романи и повести. Български, Българска проза, Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Книги

Всеки има своето „вчера“. Там е първата любов, първото разочарование, първото приятелство и първото предателство. Първата среща със смъртта и първите стъпки по загадъчния, пълен с неизвестности път, който по-късно ще наречем „свой живот“. После идва зрелостта. Праймтаймът на нашите дни. Най-силните ни години, отредени от безмилостно изтичащото време за осъществяване на мечтите, за реализация на намеренията, за себедоказване и реална защита на принципите ни, на разбиранията ни за смисъла на човешкото присъствие, за морал, чест, достойнство, лична и гражданска свобода. Дали това ще се случи с героите от известния роман „Вчера“ в продължението на разказа за тях „Праймтайм”? Кой знае... Предстои ни да видим!

Ключови думи: владо даверов

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg

Замисляли ли сте се за продължението на годините на Христовата възраст? Какво ни дават и вземат 33 години след юношеството ни?
Сякаш както Христос, ние поемаме греха на този свят – омърсяваме мечтите си, разрушаваме морала с действията си, произхождайки от следствието „битието днес“, не виждаме вълшебството в любовта... и единствената магия властваща над нас е алкохолният делириум и забравата.
А когато решим, че Грехът е непосилен, за финал, за да „остане нещо“ след нас правим нещо ужасно, защото „Историята обича чудовищата“ - това е и финалната мисъл на романа, но не и заключението, което оставя след себе си той.
Къде е смисълът и истината? Може би ще я откриете в мислите от познатия ни от „Вчера“ Иван Иванов:
„Според психиатъра Корсаков паметта е това, което стои между нас и хаоса. Ако е прав, аз съм безнадежден случай. Някога много се тревожех, че пътят на човека към предрешената битка със смъртта е жалониран предимно от неуспехи. Обвинявах възрастните, системата, правилника за движение по улиците и пътищата, мизантропията на Гогол, прогнозата за времето, курса на долара и Господ, разбира се. Растях твърдо убеден, че контролирам поне своя живот, докато съдбата не ми отвъртя първия звучен плесник. Пред очите ми се удави вълшебно момче, без никакъв шанс да бъде спасено. Погълна го юзината на малка водна електростанция. Вече бях чел Достоевски и от него научих, че смъртта е невъзможността да се направи  каквото и да било друго нещо. Освен може би да съхраниш паметта или да забравиш. Избрах забравата. Стори ми се по-продуктивно с оглед мисията ми на богоизбран, докато един прекрасен ден удивен установих пълната незаинтересованост на света към моята уникалност. Прибрах се в черупката си и се вторачих във вечността като по-висша инстанция. Тя обаче не се вторачи в мен. Подбираше кадрите си, без да ме забележи, не допускаше дори да надникна в пантеона. Тогава ли се изгубих във времето или изобщо не съм се намирал... Няма значение!“
A може би другаде... Важна е вярата, че те са някъде Там!Смисълът и Истината!

Зорница Чернива, Хеликон – Велико Търново

Писателят Владо Даверов е роден на 27.08.1948 г. в Плевен. Завършва немската гимназия в Ловеч, а след това немска филология в Софийския университет. Автор е на много книги с разкази и новели, на документалната тетралогия “Чудовището ДС”, както и на редица романи, но най-голяма популярност му носи сценарият за култовия филм "Вчера". По негови сценарии са направени още и филмите "Царска пиеса ", "Живот до поискване", "Суламит". Владо Даверов е продуцент и на тв сериалите "Дунав мост" и "Хайка за вълци", както и редактор на нашумялата поредица “Свидетели на времето”. Даверов има четири деца от два брака. Скандалните романи на тъй наречения от медиите „писател на мутрите” Георги Стоев видяха бял свят именно под редакцията на Владо Даверов. След по-малко от две седмици на пазара ще се появи и прелюбопитната най-нова книга на Даверов – „Групов портрет с Георги Стоев”, в която лъсва цялата истина за „медийното явление Георги Стоев”, както самият автор го нарича.