Изгубеният символ/ твърда корица

Автор: Дан Браун

Коментари: 2

Издател Бард
Брой страници 592
Година на издаване 2009
Корици твърди
Език български
Тегло 918 грама
Размери 22x15.5
ISBN 9789546550644
Баркод 9789546550644
Категории Трилъри, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

След толкова чакане...

Роман, в който
Робърт Лангдън отново разкрива невероятни тайни...
На друг таен орден...
На друго място...
С друг, още по-голям залог...

Написан от Дан Браун със същия невероятен мащаб, стил и език.
Със същия невероятен динамизъм.
И оставящ читателя със същия въпрос в края на книгата:
АМИ АКО Е ВЯРНО?!

Забележителна книга! Вещо проучена и написана, с главоломно действие, "Изгубеният символ" още веднъж показва защо Дан Браун е най-четеният автор на трилъри в света.

Писан в продължение на шест години романът "Изгубеният символ" е изключително продължение на световните бестселъри на Дан Браун, "Шестото Клеймо" и "Шифърът на Леонардо", в които главен герой е Робърт Лангдън.

Нищо не е както изглежда на пръв поглед в романа на Дан Браун. Действието се развива в 12 часов период от време, който читателите следват с притаен дъх . Разказът ги води на вълнуващо пътуване сред пейзаж лъхащ увереност и непредсказуемост докато Робърт Лангдон, професор по символизъм, е отново призован да действа.

Основаващ се на майсторско проучване и писан светкавично бързо, романът "Изгубеният символ" още веднъж демонстрира защо Дан Браун е най-търсеният писател на трилъри по света.
Дан Браун е автор на продавани с огромен успех романи включителнои номер 1 по света, "Шифърът на Леонардо", един от най-продаваните романи на всички времена. Неговите 4 романа бяха включени цяла година в списъка на най-продаваните романи в Sunday Times и бяха четирите най-купувани такива за 2005 г. Те са преведени и публикувани на повече от 40 езика по света. Дан е завършил колежа Амхърст и академията Филипс Екситъ, където работи като учител по английски преди да насочи усилията си напълно към писането. През 1996 неговият интерес към разгадаване на тайни кодове и тайни правителствени агенции го карат да напише първия си роман "Дигитална крепост", който бързо стана номер 1 за най-продавана eBook. Действието се развива сред тайната агенция за национална сигурност. Романът изследва тънката разлика между личния живот на цивилните граждани и националната сигурност. Следващият техно-трилър на Дан Браун, "Метеорит", се концентрира върху подобни въпроси от етиката в политиката, националната сигурност и тайната техника.

от Светослав Марков / дата: 08 апр 2010

Не останах доволен. Предсказуема и доста досадна на моменти. Определено не си заслужава 20-те лева, които могат да се дадат за далеч по-стойностна творба.

от Ванина / дата: 23 ное 2009

Корицата с подвързия ли ще е като тази на английски или не?

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg

Много добър трилър. Дан Браун отново успява да привлече вниманието ни, да ни държи в напрежение до последната страница и да ни накара да се замислим. Има ли могъщо знание, предавано само на избрани просветени умове. Може ли чрез силата на мисълта човек да променя физическия свят: да изцелява или наблюдава дистанционно например. Имат ли граница човешките възможности? Подобно на романа „ Шестото клеймо” и тук се разискват напредъкът на съвременната наука и основите на вярата.
Дан Браун не ни разочарова. Предстоят километри надбягване със силите на мрака, изтичащ срок, тайни подземия, страховити древни ритуали и предсказания за апокалипсис. Интригуващо.

Маргарита Аргирова, Хеликон Витоша, София

„Изгубеният символ” – за някои поредният шедьовър на Браун, за други поредният трилър на книжния пазар. Въпреки противоречивите мнения, не може да се отрече, че Браун за пореден път предизвиква сензация в световен мащаб. Да, шаблонът е същият – в стил Дан Браун – „свят на символи, тайни общества, изкуство и история” и не малка доза напрежение и неочаквани обрати. За мен лично онова, което ми харесва в книгите на Браун е неговото майсторството на  вплитане на общообразователна и интересна информация, която те препраща до други книги, исторически личности, факти. И именно в това се състои формулата на  успеха му. Докато четеш и се наслаждаваш на напрежението на един трилър,  научаваш нови неща.  Това събужда любопитството в читателя. Затова и толкова много книги излизат покрай книгите на Браун, свързани с теми, които самият той засяга. В крайна сметка, дори и да не ти хареса книгата като замисъл, поне не си изгубил времето си, а си научил нещо интересно, докато си чел. За мен  това е хубавата книга- тази която не ти поглъща само времето, а и ти дава нещо в замяна- било то хубаво преживяване, знание, която те кара да се замислиш, която те кара да бъдеш любопитен... Как мога да определя книгата на Браун ли? Ами трилър като трилър. Нищо особено като цяло... И въпреки това тази книга засяга една много дълбока философска тема – темата за свръхчовека, Човека – Бог. Това наистина ме впечатли. Не очаквах в една книга, определяща се като трилър, да открия това. Това, което се крие във всички свещени книги на човечеството - както самият Браун казва - без оглед на религията. Като човек, активно четящ книги на тази тематика, останах очарована от посланието на Браун. Да, послание – така бих го определила. Самият Браун казва, че знаейки колко много хора са чели „Шифърът на Леонардо“, той дълго обмислял последната си книга. Затова и според мен той засяга темата за Човека - Бог. На фона на реалността днес и мрачното бъдеще, което учени предричат за планетата, надеждата е онова, което ни движи напред. Надеждата за нещо по-добро... Но надежда ще има само, ако ние - хората - открием своя пълен потенциал като човешки същества. Тема, която особено силно можем да открием в основите на Източната философия. Дори и да е подобна на останалите му книги, „Изгубеният символ” носи прекрасно послание за всички ни...

Любина Йорданова - Хеликон Русе

В новия  роман на Дан Браун професорът по символика Робърт Лангдън е въвлечен в невероятно приключение,  свързано с дълбоко пазени тайни на масонството. В хода на повествованието главният герой стига до невероятни разкрития, които могат да променят не само неговата съдба, но и съдбата на цялото човечество. Авторът разкрива дълбоката връзка между религия и наука, навеждайки ни на мисълта, че бъдещето ни е в ръцете на самите нас.

Елена Площакова, Хеликон - Пловдив

Роден е в Ексетър, Ню Хампшир и е най-възрастния от три деца. Дан Браун се дипломира през 1982 година в колежа Амхърст където е бил член на Psi Upsilon братство. Браун се премества от родния си град в Ню Хемпшир през 1993 година.

Дан Браун е най–четения автор на трилъри в САЩ в момента.
Син на професор по математика и изследователка и изпълнителка на църковна музика. Завършва колежа Амхърст и академията в Ексетър,където и преподава по–късно английски език. Женен. Живее в Ню Ингланд. Автор на четири бестселъра.

Син на професор по математика спечелил президентска награда и на професионален дълбоко уважаван музикант, Дан израства заобиколен от странни идеи за науката и религията. Тези допълнителни представи го вдъхновили да напише своя бурно аплодиран роман, Шестото клеймо, трилър сравняващ науката с религията, чието действие се развива в швейцарска физичека лаборатория и Ватикана.

Съпругата на Дан Браун, Блит, историк на изкуствата и художкик-съдейства за неговите изследвания и го придружава по време на честите му изледователски пътувания, включително в Париж, където те прекарват известно време в Лувъра във връзка с трилъра му Шифърът на Леонардо. Шифърът на Леонардо има продадени 70 милиона копия по целия свят. И Шифърът на Леонардо и Метеорит са били адаптирани за филм от Columbia Pictures.

Неговият 5 роман, Изгубеният символ, ще излезе на 15.09.2009. Ако желаете повече информация за Дан, включително интервюта и снимки, посете неговия официален уебсайт www.danbrown.com.