Златното момиче

Автор: Красимира Байчинска
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Леге Артис
Брой страници 304
Година на издаване 2009
Корици меки
Език български
Тегло 217 грама
Размери 19x12
ISBN
Баркод
Категории Приложна психология, Книги

Психичната промяна на жената в приказките е описана като път към вътрешните й съкровища. Началната неосъзнатост на героинята й носи беди, но пътуването в "другата" страна й помага да изгради ново виждане за света. Там тя открива психичните сили, които оформят живота й - нейната тъмна страна (Сянката) и мъжкото начало (Анимуса), нейната женска духовност (Мъдрата стара жена) и несъзнавана тенденция към цялостност (Цялостната личност). Там придобива нови способности, развива интуиция, въображение, смелост и кураж. Научава се да "Чува" своя вътрешен глас, да открива вътрешния си център. Когато жената е свързана с този център, подобно на "златното момиче", тя грее и излъчва чудна светлина. Просветена - тя просветлява. Обичаща - тя е обичана. Даряваща - тя е дарена. Светът около нея се променя. Той става цялостен и пълен, защото вътре в нея живее златното момиче.
Тази книга може да помогне на жените, нуждаещи се от по-дълбоко себепознание и вътрешна цялост, да открият приказката, в която живеят. И да я превърнат в път към тайните съкровища на своята душа. Книгата може да е полезна също така и на мъжете, които искат да разберат по-добре своите любими, съпруги и дъщери.

Ключови думи: психология, самопознание

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Книгата на Красимира Байчинска „Златното момиче“ дава възможност на читателите както да обновят гледната си точка към българските народни приказки, така и да обърнат повече внимание на самите себе си.    
Авторката разглежда приказките като отпечатък на колективното несъзнавано, материализирана форма на процеса на индивидуация (използвания термин от Красимира Байчинска е „оцелостяване“). Тя прави подробен анализ на някои по-популярни български приказки, в които главен герой е жената в ролята на жертва и спасител.

Зорница Замфирова, книжар, Хеликон - Благоевград