Международен туризъм

Автор: Доц.д-р Велико Великов
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Матком
Брой страници 288
Година на издаване 2009
Корици меки
Език български
Тегло 470 грама
Размери 23.5x16.5
ISBN 9789549930634
Баркод 9789549930634
Категории Учебна литература, Учебници

Книгата представлява задълбочено изследване на туризма във всички важни световни региони и подрегиони: Северна Европа (и Великобритания), Западна Европа, Южна Европа и Източно Средиземноморие, Централна и Източна Европа, Северна и Южна Америка, Азиатски и Тихоокеански регион, Африкански регион.

Отделени са специални глави за 15 водещи туристически дестинации и за добрите практики за българския туризъм.

" Настоящият монографичен труд е плод на десетгодишни изследвания на автора. Междинни резултати по твърде актуалната тема за състоянието и перспективите за развитие на международния туризъм са публикувани в множество научни статии и учебниците "Международен туризъм" (УИ "Еп. К. Преславски", Шумен 2003, в съавторство), "География на туризма" (УИ "Еп. К. Преславски", Шумен 2003, в съавторство), "Туристически ресурси по света" (УИ "Еп. К. Преславски", Шумен 2005, в съавторство), "География на туризма" (изд. "Матком", С. 2007, в съавторство), "Международен туризъм" (изд. "Матком", С. 2008, в съавторство) и "Въведение в туризма" (изд. "Фабер", В. Търново, 2009, в съавторство).

Монографичният труд може да бъде използван от специалисти от Държавната агенция по туризъм, от областни и общински администрации, от специалисти по териториално и селищно устройство, студенти от специалностите "Туризъм" и "МИО" във висшите училища, колежите и професионалните училища с насоченост в туризма..."
От автора

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]