Човекът, който искаше да бъде щастлив

Автор: Лоран Гунел
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 6

Издател Колибри
Брой страници 144
Година на издаване 2009
Корици меки
Език български
Тегло 147 грама
Размери 20x13
ISBN 9789545296970
Баркод 9789545296970
Категории Личностно развитие, Приложна психология, Книги

“Не помагаме на хората да се развиват, като им казваме само нещата, които искат да чуват.”

№1 ПО ПРОДАЖБИ ВЪВ ФРАНЦИЯ

Едно вълнуващо пътешествие с мъдреца от остров Бали, или как да се освободим от това, което ни пречи да бъдем истински щастливи

Остров Бали. Раят на земята. Пищна растителност, екзотични птици, простодушни хора, които не знаят да казват „не” – и един западноевропеец, привлечен от славата на местния лечител. Диагнозата на лечителя е категорична: нашият герой е в добро здраве, но не е щастлив. И лечителят го повежда по дългия път на самопознанието, което единствено може да му помогне да осъществи мечтите си. Вълнуващо приключение, по време на което научаваме, че ние сме такива, за каквито се мислим, че когато сме убедени в нещо, то се превръща в действителност, че истината за нас е онова, което вярваме за себе си, че улавяме и преработваме само тази информация, която съответства на характера и природата ни, че тълкуваме реалността според отношението ни към нея. Научаваме и как да се освободим от спъващите ни предубеждения, за да постигнем щастието.

Лоран Гунел е френски писател и психолог, специалист по личностно развитие, който от четиринайсет години обикаля света и се среща с изключителни мъже и жени, експерти по човешко поведение и душевно равновесие. „Човекът, който искаше да бъде щастлив” е книга, съчетаваща романовия сюжет с популярната психология, таланта на писателя със знанията на учения. По кристално ясен и изключително разбираем начин авторът ни запознава с някои основни страни на човешката психика, опирайки се на един конкретен случай, колкото измислен, толкова и близък до всеки от нас.

Ключови думи: Всички говорят за Франция, Истории за доброто, Как работи щастието, Подари си щастие, Световен ден на щастието, 3 май - Ден на Слънцето, Нова година, ново начало, Топли като прегръдка, Ден на добротата, В търсене на щастие, Дни на Франция, Творци на добрина, 2020 - свеж рестарт, Любовта е щастие, Думи за щастие, Да преодолеем безпокойството, Островни истории, Вдъхновение за всеки ден, Нов сезон, нови навици и умения, Силата на емоциите, Здраве за душата, Доброто в нас, Вярвам в себе си, Пътят на душите, Модни цветове Есен-Зима 2022-2023 Лондон, Избираме щастието, Детокс за душата, Щастливо лято, Обичам себе си, Свободата да бъдеш себе си, На добър час, випуск 2023, Щастлива Коледа

от Андрияна Атанасова / дата: 05 май 2021

Уникална кника! Много любима! Идеалният подарък за себе си и за близък човек, без повод дори.

от Йордан Йорданов / дата: 05 сеп 2017

Страхотна книга за всеки който е отворен към живота и не спира да търси себе си.

от Хулия / дата: 10 авг 2012

По средата на книгата съм и честно казано съм доста разочарована. Толкова е наивна! Ситуациите и диалозите на моменти са дори абсурдни. Много жалко, защото посланията, които авторът се опитва да предаде, наистина са мъдри. Просто езикът му е блудкав и безинтересен. Очаквах много от тази книга, защото бях на представянето й във Френския институт и срещата с Лоран Гунел беше много вдъхновяваща!

от Галя / дата: 04 апр 2012

Страхотна книга!!!

от Елена Панайотова, Хеликон / дата: 21 мар 2012

Здравейте Светла,
за съжаление на този етап книгата е без наличност в системата на Хеликон , а твърде вероятно и на книжния пазар. Пожелавам Ви успех!

от Светла Брейчева / дата: 20 мар 2012

Много искам да си закупуя книгата, Дали ще я има в наличност?

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

                                         „Когато  ученикът е готов, идва и учителят.”
                                                                                               Будистка поговорка


Мястото е остров Бали. Учителят се казва Самтянг. А ученикът е главният герой – Човекът,  който искаше да бъде щастлив.
Всеки един от нас в различен момент от своя живот среща човек, в чието лице вижда духовен водач, гуру или просто учител, от когото изпитва нужда да черпи знание и опит за един по-красив и целеустремен живот. Учител, който да  му подскаже пътя, по който да върви и инструментите, които са му нужни. Инструменти като смелост, търпеливост, скромност, смиреност и решителност.
Животът е низ от предизвикателства, спомагащи за човешкото развитие - най-вече в духовен аспект. Всичко трябва да се изстрада – това едно от посланията в книгата. Нищо не идва наготово! Точно тези трудности, пред които ни изправя животът, са истинският път към едно щастливо съществуване. Да поемеш риска да бъдеш себе си е ключът към самопознанието и когато откриеш, че това е истинското ти състояние на духа, разбираш че щастието е вътре в теб. Както звездите светят, благодарение на вътрешна експлозия, така и човек сияе, когато е преизпълнен с вяра и решителност в себе си. А когато тази самоувереност е налице - тогава и само тогава човек изпитва радост и удовлетворение от живота, който води. Разковничето за щастлив живот се крие именно в това да бъдеш открит и верен на себе си, и да се вслушваш по-често във вътрешния си глас. Той винаги ще те отведе към пътечката на любовта, а веднъж стъпиш ли на нея, ти вече си станал нов човек - същество, изживяващо собствения си живот с чест и достойнство.
И накрая, драги читателю, ще ти споделя една малка тайна, извлечена от книгата на Лоран Гунел, а именно:  Не позволявай никога на никого да ти казва какво можеш и какво не можеш да правиш. Ти си този, който ще избере какъв живот да живееш!
                                                         

Стела Александрова, Хеликон - Русе

Популярна психология или роман?

За мен книгата "Човекът, който искаше да бъде щастлив" се оказа една чудесна съвкупност от двете неща.

В нея може да откриете доказани истини за човешката психика, базирани на различни научни изследвания, съчетани с вълнуващата история на един човек.

Авторът Лоран Гунел ни отвежда на остров Бали, където неговият герой се сблъсква с тайнствен лечител, който му поставя различни задачи, чрез които той сам да стигне до желаната цел, а именно да бъде щастлив. Оказва се, че ключът към така нареченото щастие е положителната нагласа към себе си и упоритостта по пътя към своите стремежи.

Важно е да помним, че мислите, които имаме за себе си ни превръщат в това, което сме и, че ако сме сигурни в успеха си, той няма да закъснее.

Кремена Динева, Хеликон Бургас

Ако и вие сте от хората,които търсят своето щастие,то това определено е вашата книга!В нея заедно с мъдреца от остров Бали,ще изминете пътя от измисленият свят в който живеете,силно привързани в това,което вярвата,/без да търсите истината,само защото така се чувствате спокойни/до реалният свят в който живеете-ще откриете истинското си аз,а оттам и щастието!        

Ирена Ташчиян - Хеликон, София - Стамболийски

Чрез мъдростта на стария лечител от о-в Бали френският писател и психолог Лоран Гунел ни разкрива тайната как да сбъднем мечтите си . Ключът към тази истина се оказва единствено самопознанието.
       Вълнуващото приключение на героя сред този Рай на земята ни убеждава, че ние сме това, което мислим за себе си. Затова и когато вярваме в нещо,то се превръща в наша реалност. А как ние ще я тълкуваме, зависи от отношението ни към нея. Начинът да се освободим от предубежденията си, които ни отдалечават от радостта, е другият урок на стария мъдрец.
        Не се отказвайте!
        Търсенето е част от пътя към щастието!
        А вярата – единствената гаранция !

Маргарита Янева-Хеликон, Бургас