Сбогом на мечтите. Роман

Автор: Ботьо Тачков

Коментари: 7

Издател LG-Print
Брой страници 230
Година на издаване 2009
Корици меки
Език български
Тегло 250 грама
Размери 20x14
ISBN 97895494370401
Баркод 97895494370401
Категории Романи и повести. Български, Българска проза, Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Книги

В тази книга няма измислени истории. Авторът е наблюдавал със сериозността на учен, как неспособността на държавните ръководители да решат по мирен начин съперничеството си, ги кара да хвърлят в унищожителна война света. След това те пишат учебниците по история, в които победителите хвалят себе си и клеветят победените.
В тази широка историческа рамка авторът успява, с присъщата му поетичност, да изгради един романтичен сюжет. Когато всичко наоколо е в плен на омразата и недоверието, пленява ни една любов, на фона на рушащия се свят. Една съдба подвластна единствено на Бога и на красотата.
Съветския Съюз напада България. Окупационните войски и техните български помагачи са решени да ликвидират цялата интелигенция, за да не остане и помен от времето, донесло успех и просперитет на страната. Гинат талантливи писатели, поети, учени.
Главният герои е срещнал жената на своите мечти, но трябва да се спасява с бягство от родината, защото името му е сред тези, които трябва да бъдат ликвидирани. Живо и трепетно е описана съдбата на много други, които въпреки трудностите се мъчат да живеят почтено, запазили величието на духовноста и непоколебливоста на нравственият максимализъм.
Читателите, които се интересуват от последвалата история на главният герой, установил се в Америка (от копач на въглища по рудниците на Перник стига до върховете на обществото в САЩ) ще намерят в книгата "Изповед на един борсов спекулант". В тези две книги авторът талантливо пресъздава един художествен свят, в който героите и съдбите им са поучителни, защото демитологизирането на силите, които носят най-опасните заблуди за човечеството, е най-значимата надежда за бъдещето. При това те са и увлекателни като разказ и четиво.

Константин Еленков

Ключови думи: Голямото четене

от това е / дата: 25 окт 2012

Беше време тази хубава книга да бъде преиздадена и да се завърне сред най-четените!

Ботьо Тачков почина от абсурдна смърт в една абсурдна държава! Мир на праха му!

от Веселин Плачков / дата: 08 апр 2012

За съжаление, авторът на книгата днес, 8 април 2012г. почина рано сутринта в болницата, след като в края на м.март тази година беше жестоко наяден от глутница кучета! БОГ ДА ГО ПРОСТИ! Срам за управниците ни!!!!!!!

от Христова / дата: 08 апр 2012

Моите уважения към г-н Еленков и останалите автори на коментари, но смятам, че когато се създава текст, преди да се публикува, трябва добре да се огледа за правописни, граматични, стилово-езикови и пунктуационни грешки!
Не може да се гневим на другите, а самите ние да не забелязваме собствените си грешки! Това се нарича ПАРАДОКС!!!
МОЛЯ ЗА ПО-ВЗИСКАТЕЛНО ОТНОШЕНИЕ КЪМ БЪЛГАРСКИЯ ПРОВОПИС И ИЗКАЗ!!!
С УВАЖЕНИЕ!!!

от Димитров Мартин / дата: 09 авг 2009

Авторът е един истински Българин.Човек ,престрашил се и неповлиян от промиването на мозъци,минал през ада за да оцелее.И не 20 като него,а на 100 % трябва да се поучим от този човек и да сме като него.Аз лично го сравнявам с героизма и хитростта на Левски и мисля че трябва и той да е национален герой на родината ,а не преследван от собствената си държава.Книгата още несъм я прочел ,но изглежда е много увлекателна,заради истината и така подбраните точно казани на място думи.

от симеонова / дата: 08 юли 2009

По един много увлекателен и убедителен начин автора разказва за живота в комунисткическа България на един млад и талантлив българин решен да остане почтен човек въпреки страхотният натиск на държавна сигурност. С цената на много страдания той отстоява моралните си принципи, даже и когато го заплашва държавната машина с убийство . Това е балада на силният характер,необходимо четиво за нашата сегашна младеж, и за всички който искат да прочетат една хубава книга и да научат много факти от наи новата ни история. Тази книга ще засрами тези които се извиняват за сътрудничеството си с комунистическата власт, че" такива са били времената"

от радева / дата: 22 юни 2009

Ех че хубава книга! Автора с голямо майсторство и обективност увлекателно разказва страшните години изживяни в наи новата ни история и катастрофалните последици на болшевизма. Увреденият генетичен материал е причината да не може да се намерят 20 способни българи да ни оправят страната

от богдановски / дата: 03 юни 2009

Сбогом на мечтите е книга която ще свърши ролятя наПод Игого на Вазов. Каквото знаем за турското робство така ще знаем за болшевишкото робство от Сбогом на мечтите

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]