Ошо: Интуицията: Знаене отвъд логиката

Автор: Ошо
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 8

Издател Хайдакан
Брой страници 200
Година на издаване 2009
Корици меки
Език български
Тегло 160 грама
Размери 20x13
ISBN 9789548299121
Баркод 9789548299121
Категории Духовни учения, Езотерика. Духовни учения, Книги

„Интуицията" се занимава с разликата между интелектуалния, логически ум и по-всеобхватната сфера на духа. Логиката е начина, по който умът опознава реалността. Интуицията е начина, по който духът преживява реалността. Беседата па Ошо по тези въпроси е изключително ясно разбираема, на места забавна и напълно поглъщаща.
Всеки от нае притежава естествената способност на интуицията, но социалната обусловеност и формалното образование често действат срещу нас. Били сме научени да пренебрегваме инстинктите си, вместо да ги разбираме и използваме като основа за индивидуалния си растеж и развитие. В този процес, ние подкопаваме самите корени на вродената си мъдрост, предназначена да разцъфти в нас като интуиция.
В тази книга, Ошо посочва съвсем точно какво представлява интуицията, давайки насока как да се научим да я разпознаваме в другите и в самите себе си. Учи ни да разграничаваме истинското интуитивно прозрение от "въжделението", което лесно може да доведе до погрешни избори и нежелани последици. Той включва много специфични упражнения и медитации, подхранващи и подкрепящи всяка от нашите индивидуални, естествени интуитивни дарби.
ОШО предизвиква читателите да разгледат и да се освободят от обусловилата ги система от вярвания и предразсъдъци, ограничаваща способността им да се наслаждават на живота в цялото му изобилие.

от Ирина Иванова / дата: 18 юни 2014

Ошо ЗАВИНАГИ!

от И.Цочев / дата: 06 ное 2011

Не се подвеждайте да купувате тази книга!!!
От този "велик" Ошо, на един приятел жена му, си продаде апартамента за да "спонсорира" движението на Ошо и се разведоха, защото само това й беше в главата на жената!

от Читателска група / дата: 01 ное 2011

Станете и Вие г-н отец Павел Стефанов толкова пробуден към вселенската мъдрост, колкото е бил великия Ошо. Какво Ви пречи? Очевидно е, че изпитвате ненавист към Ошо, за да разпространявате подобни лъжи, че е бил осъден на 18 години затвор.А защо изпитвате ненавист? Защото Ошо не е бил православен християнин? И самия Христос не е бил християнин, а онова, което е проповядвал е било много далеч от Вашите ограничени възможности за разбиране. И не е и могъл да предположи, че толкова ограничени хора като вас ще се наричат негови последователи. За съжаление църковните служители, наречени "отци" докараха нещата дотам с личния си пример, че младите хора да избират други религиозни убеждения, но това което Ошо е проповядвал не е религия, г-н отец Павел Стефанов. И не Ви ли е неудобно да говорите злъчни лъжи за човек, който отдавна не е между живите. Това от догмите на православното християнство ли научихте? И на това ли учите миряните ? Покайте се г-н отец Павел Стефанов. И дано Бог да Ви прости!

от 789 / дата: 31 окт 2011

ошо ошо сега ошо преди ошо винаги

от т5 / дата: 31 окт 2011

ошо завинаги ошо не се е раждал и не е умирал

от ьь7 / дата: 31 окт 2011

Да живе ошо ошо е велик

от ДендиБренди / дата: 09 сеп 2010

Първия коментар на Павел няма как и да е друг след като е отец... Типичния ограничен,воинствен и неинтелигентен манталитет на "духовник". ОШО НИКОГА не е бил осъждан за каквото и да е престъпление към човечеството. Отрявянето на този водопровод са го направили няколко от хилядите хора в ашрама му за което тои е нямал понятие че са го замисляли. При няколко хиляди човека винаги ще има и няколко идиота без значение в какво общество са.Съдът е признал невинноста на ОШО по делото. Да вменяваш вината на няколко глупака за обща вина на цялата общност е малоумно,нали разбирате.Тези лъжи вече няма как да минат защото хората имат интернет.Просто вижте огромната информация за него в ...
Линковете са изтрити от администратор.

от о. Павел Стефанов / дата: 30 апр 2009

Коментарът е изтрит от администратор.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

За един от най-големите духовни учители в историята на религиите-Ошо,се говори по два начина- с яростно отрицание и пълно благоговение,каквото е естеството на неговото учение.Този условен дуализъм е част от пътя , който трябва да измине човешкият инстинкт, въображение и интелект. Ораторската дарба и философска дълбочина на беседата за интуицията , потвърждават по безспорен начин това.

Людмила Еленкова - Хеликон, София - Гранд хотел България

Ошо е роден с името Раджниш Чандра Мохан Джаин на 11 декември 1931 г. в Кучвада, малко село в щата Мадхя Прадеш, Индия. Астролог предрича, че е възможно да умре преди да навърши седем години. Родителите му джайнисти го изпращат да живее с баба си и дядо си по майчина линия до края на седмата му годишнина. Под влияние на баба си той расте без ограничения, забрани и образование. По-късно, известен вече под името Ошо, той заявява, че именно това е правилният метод за отглеждане на деца - принудителното образование и възпитаване по дадени стереотипи в тази възраст оказва неблагоприятно влияние върху развитието на личността и достойнството ?. На 7-годишна възраст той се връща при родителите си, където по това време вече живеят баба му и дядо му по бащина линия.

На 21 март 1953 година, на 21-годишна възраст, Раджниш получава просветление. През 60-те работи като професор по философия в Университета в Джабалпур, Мадхя Прадеш.