Ошо: Осъзнаването. Ключът към живот в хармония

Автор: Ошо
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 6

Издател Хайдакан
Преводач Константин Йотов
Брой страници 214
Година на издаване 2016
Корици меки
Език български
Тегло 247 грама
Размери 20x13
ISBN 9789548299107
Баркод 9789548299107
Категории Езотерика. Духовни учения, Книги

Всички медитационни техники, включително бойните изкуства и големите спортни постижения, ни водят до състоянието да бъдем будни и да присъстваме в настоящия момент - качество, което Ошо нарича осъзнаване.
Според великите учители като Лао Дзъ и Буда, повечето от нас преминаваме през живота си като сомнамбули, никога не присъстваме истински в нещата, които вършим, никога не сме будни за средата, в която се намираме и дори не сме осъзнати за това, което ни мотивира към действие.
В същото време, всички сме изпитвали моменти на пробуждане при извънредни обстоятелства: при внезапна и неочаквана катастрофа на пътя, когато времето сякаш спира, или в ситуации, които ни докосват дълбоко - раждането на бебе, или когато присъстваме на смъртта на близък човек - тогава сме осъзнати за всеки миг и за всеки звук, за всяка мисъл.
Осъзнаването, казва Ошо, е ключът към себецентрирането и себеовладяването, да бъдем свободни във всеки аспект на живота. В тази книга, Ошо ни учи как да живеем живота си разумно, медитативно, с любов, грижа и осъзнаване.

от случайна / дата: 14 апр 2011

ОШО НИКОГА НЕ Е БИЛ ОСЪЖДАН......НИТО ПЪК Е ИЗВЪРШВАЛ НЯКОГА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ....
ТОВА , ДАЖЕ, Е СМЕШНО ДА СЕ КОМЕНТИРА...

от Стефан / дата: 24 мар 2011

ДендиБренди, оправдаваш Ошо като невинен твърдейки, че хора от ашрама са били виновни - дай източник, а не предположение де! След като е "невинен" защо е бил осъден?

от Стефан / дата: 24 мар 2011

Аз не съм отец, но съм съгласен, че "Ошо е сектант и престъпник" и дори след смъртта си е много опасен човек.

"От Уикипедията за дейността му в САЩ : ...Според очевидци ашрамът е изграден като концлагер. Когато местен вестник критикува порядките в него, Ошо заповядва да бъде отровено водоснабдяването на града. Осъден е от американски затвор на 18 години затвор, но умира."

Ясно е, че този потенциален масов убиец умира в затвора, но дали е бил убит или загива от болест не е ясно. Първите му три закона "Никога не се подчинявай на никакви заповеди, освен ако те не произхождат от дълбините ти.", "Няма друг Бог, освен самият живот сам по себе си." и "Истината е вътре в теб, не я търси никъде другаде." обясняват мотивите му да затрие цял един град - т.е. така е решил, следователно така е правилно.

от ДендиБренди / дата: 09 сеп 2010

Първия коментар на Павел няма как и да е друг след като е отец... Типичния ограничен,воинствен и неинтелигентен манталитет на "духовник". ОШО НИКОГА не е бил осъждан за каквото и да е престъпление към човечеството. Отрявянето на този водопровод са го направили няколко от хилядите хора в ашрама му за което тои е нямал понятие че са го замисляли. При няколко хиляди човека винаги ще има и няколко идиота без значение в какво общество са.Съдът е признал невинноста на ОШО по делото. Да вменяваш вината на няколко глупака за обща вина на цялата общност е малоумно,нали разбирате.Тези лъжи вече няма как да минат защото хората имат интернет.Просто вижте огромната информация за него в wikipedia.org и видеата му в youtube.com.

от Елена / дата: 10 май 2009

А вие явно не сте чели нищо от Ошо, изказвате се прекалено категорично. По-добре си поръчайте и прочетете нещо!

от о. Павел / дата: 18 мар 2009

Ошо е сектант и престъпник, осъден на 18 години затвор в САЩ за отравяне на водопровода на един град в Орегон, чийто вестник писал срещу него. Вече е в ада.

............................................

http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=26445

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Ошо е роден с името Раджниш Чандра Мохан Джаин на 11 декември 1931 г. в Кучвада, малко село в щата Мадхя Прадеш, Индия. Астролог предрича, че е възможно да умре преди да навърши седем години. Родителите му джайнисти го изпращат да живее с баба си и дядо си по майчина линия до края на седмата му годишнина. Под влияние на баба си той расте без ограничения, забрани и образование. По-късно, известен вече под името Ошо, той заявява, че именно това е правилният метод за отглеждане на деца - принудителното образование и възпитаване по дадени стереотипи в тази възраст оказва неблагоприятно влияние върху развитието на личността и достойнството ?. На 7-годишна възраст той се връща при родителите си, където по това време вече живеят баба му и дядо му по бащина линия.

На 21 март 1953 година, на 21-годишна възраст, Раджниш получава просветление. През 60-те работи като професор по философия в Университета в Джабалпур, Мадхя Прадеш.