Загадъчната аура на Русия

Автор: Ернст Мулдашев

Коментари: 4

Издател НСМ-Медиа
Брой страници 224
Година на издаване 2009
Корици меки
Език български
Тегло 293 грама
Размери 21x14
ISBN 9789548477734
Баркод 9789548477734
Категории Езотерика. Духовни учения, Книги

Възраждането на Русия е възраждане за целия свят. Гибелта на Русия е гибел за целия свят."
Елена Рьорих

След като има Северен и Южен полюс, защо цивилизацията е разделена между духовния Изток и рационалния Запад – тези човешки полюси в спиралата на времето? Ако те се обединят, какво ще последва – космически взрив или хармонията на Златния век? Или те са само небесен знак, отражение от т.нар. вселенско разпятие, за което се споменава в ред древни апокрифи и което може би е закодирано в душите ни, без самите ние да го осъзнаваме.

Казват, че посоките в света са четири. Колко обаче са във Вселената – пита Ернст Мулдашев, офталмологът от Уфа, който прави чудеса в медицината, но признава, че духовните му наставници са Елена Блаватска и Николай Рьорих. Има ли многонационалната Русия, разположена между Европа и Азия, по-специална роля в днешния свят? Това ли е скритият смисъл в цитата на Елена Рьорих? Ако ви звучи прекалено месиански, защо тогава хималайските йоги, докато медитират в манастирите на Тибет, виждат в паралелните измерения, че над Русия сияе розова аура?

В новата си книга Ернст Мулдашев представя на читателите едно екзотично и необичайно четиво, в което се преплитат съвременни социално-политически модели, културно-исторически традиции и древни езотерични послания. Над всички тях обаче се извисява любовта – може би най-светлото човешко състояние.
Руският офталмолог твърди, че зад кулисите на днешния световен ред се извършва бавна, но радикална промяна. Западният свят, който се основава на "хегемонията на долара" и на Дарвиновата хипотеза, че човекът е произлязъл от маймуната, губи лидерската си позиция за сметка на Изтока, който е по-духовен, по-чист и мъдър и именно затова не би могъл да приеме въпросната хипотеза. Според автора днес човечеството е пред прага на нова епоха, която може би ще обедини най-доброто от западния и източния модел в развитието на цивилизацията. В този смисъл човечеството е изправено пред уникален шанс, в който ролята на Русия ще е от съществено значение.

Ключови думи: Вдъхновение за пролет, Голямото четене

от Sf / дата: 04 яну 2016

По-големи простотии от долните коментари не бях чел... Русия е уникална страна във всякакъв аспект - не копира нито Запада, нито Изтока - как ви се ще да си измисляте глупости. А Мулдашев е велик учен на днешното време, с когото малко хора могат да се сравняват - прочетете за неговите открития и научни изследвания.

от Константинова / дата: 26 сеп 2011

Защо се говори за ролята на Русия, след като 15 хил.год. пр.хр. тези земи са обитавани от древните Българи...къде Русия скридревните ръкописи за Истината...

от Carnation / дата: 02 мар 2010

Коментарът е изтрит от администратор.

от palumba / дата: 07 фев 2009

Коментарът е изтрит от администратор.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]