Разделно хранене в българската кухня. Енциклопедия 700 рецепти

Автор: Лиляна Куманова

Коментари: 0

Издател Здраве-и-щастие
Брой страници 424
Година на издаване 2014
Корици меки
Език български
Тегло 334 грама
Размери 20x14
ISBN 9789548420938
Баркод 9789548420938
Категории Кухня. Хранене и готвене, Хоби и свободно време, Книги

Настоящата книга обхваща както теоретичните постановки на разделното хранене, така и практическото му приложение в българската кухня.
Предназначението на тази книга е:
- да служи като ръководство за практическо прилагане на принципите на разделното хранене, съобразено с българските условия на живот и хранене и да отговори на въпроса: как да приложим разделното хранене в българската кухня.
- да запознае читателите с теоретичните постановки на разделното хранене: основни принципи, класификация на хранителните продукти, таблица за състава на храните и др.
ЗАДАЧИТЕ на тази книга са не толкова да обхване необятния обем на възможните ястия, а чрез нея да се научим да прилагаме разделното хранене при приготвяне на ястията и при съчетаването им на един прием, да планираме дневното си меню, да престанем да ядем безразборно това, което в момента ни е вкусничко.
Преди всеки вид ястия са посочени точки: „Правила за приготвяне" и „Правилно съчетаване" с други храни и ястия.
Тези точки са най-важните — от тях ще разберете как правилно да съчетавате продуктите при приготвяне на избраното от вас ястие и с кои други ястия или храни можете да го съчетаете на едно ядене.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]