Мъже на власт. Изповеди по пантофи/ Комплект

Автор: Валерия Велева
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 5

Издател Когнито
Година на издаване 2008
Корици твърди
Език български
Тегло 2300 грама
Размери 25x18
ISBN
Баркод
Категории Журналистика, Хуманитарни науки, Книги

Комплектът включва книгите "Мъже на власт" и "Изповеди по пантофи".
В "Мъже на власт" са събрани 143 интервюта на Валерия Велева със 17 знакови фигури от българската политика - от Тодор Живков до Бойко Борисов. Книгата е уникална с това, че няма друг български журналист, който да е разговарял с абсолютно всички първи мъже, които са управлявали и продължават да управляват държавата.
В предговора на книгата Валерия Велева споделя: "Вече 15 години като журналист от в. "Труд" наблюдавам отблизо първите мъже в държавата. Следя внимателно танца им с политиката. Виждах страстта, с която се качваха на сцената, опиянението да се усетят като богове, лудостта да пият до забрава от чашата с лъжата, подлостта, омразата, неспособността им да спрат, преди да стане късно. После идваха разочарованието, отчуждението, обидата... Да имаш възможността да видиш всичко това в различни периоди от време в очите на Тодор Живков, на Андрей Луканов, на Жан Виденов, на Иван Костов, на Симеон Сакскобургготски, на Петър Стоянов, на Бойко Борисов е наистина рядък журналитически шанс. Аз не го пропуснах".
В "Изповеди по пантофи" Валерия Велева е събрала 151 интервюта със 127 знакови фигури на българската култура. В нея е подбрала големите имена на българския творчески гений: от Александър Геров, Борис Димовски, Вили Цанков, Дамян Дамянов, Невена Коканова, Радой Ралин, Николай Хайтов, Ружа Делчева до Любомир Левчев, Вежди Рашидов, Лили Иванова, Йорданка Христова, Емил Димитрова, Цветана Манева. И още много други имена на велики българи.
"Ухажвани и анатемосвани от властта, залъгвани и изполвани от разноцветни управляващи, често превръщани от тях в мишена, днешните наши майстори на перото и четката, творците от сцената, дарените от Бога, изживяха болезнено времето на прехода. Повечето от тях не спестяваха критиките си срещу фасадната демокрация, прикритата корупция, развихрилата си партизанщина. Властта подминаваше виковете им, но им отмъщаваше - захвърляше ги в нищета или намираше "земни архангели", чиито мечове спираха пиесите им или ги клеймяха в пресата", казва Велева в предговора на изданието.
Тази книга е и своеобразен белег на времето, тя е свидетелство за нравите, темперамента и посланията на днешното време.

от янув / дата: 02 мар 2009

За същата. Грозана и унизителна работа. Иди,че вярвай на журналистки и медии.

от Антонов / дата: 24 яну 2009

О. Октай в свое интервю разказва за журналистката Валерия Велева, която се разхождала по пантофи и пеньоар в апартамента на Доган.За авторката на тази книга и журналистката от в. "Труд" ли става дума?

от Ананиев / дата: 24 дек 2008

Книгата не си струва парите.

от Ангелова / дата: 16 юни 2008

Единственото занимание навъпросната журналистка е да се кланя на силните на деня и да рита по слабите! Вижте днешните й писания (16.06.2008)за Г. Първанов - Б. Борисов и портрета, който прави на Ст. Гамизов, и се опитайте да сравните днешното й мнения с това след няколко години, ако тогава Първанов и Борисов неса сред силните на деня!!! Сладникаво-неприятна анализаторка!

от Генчева / дата: 01 юни 2008

В книгата няма нищо ново, освен всичко, което сме чели през годините във в. "Труд", а след това и в другите й две книги! С начина си на писане, авторката трудно ще привлече четящия българин за читател.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]