Изповед на един борсов спекулант

Автор: Ботьо Тачков

Коментари: 6

Брой страници 240
Година на издаване 2008
Корици меки
Език български
Тегло 230 грама
Размери 20x13
ISBN
Баркод
Категории Мемоари. Документалистика. Българска, Българска проза, Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Книги

В средата на 60-те години един амбициозен емигрант самоуверено и в лудо темпо пробягва пътя от затворена комунистическа България до ексклузивния клуб на най-преуспелите американци. До върховете, където въздухът е толкова разреден, че оцеляват само най-ловките и безскрупулните.
Това не е приказка за американската мечта, съчинена от находчив story-teller. Не влиза в жанровото определение. Често звучи шокиращо, нескромно. Но вместо писателска измислица съдържа 99% действително преживяно, облечено в условни литературни дрехи.
Литературният герой е посредник, чрез който авторът не просто разказва за обичайни емигрантски митарствания. Със собствен език и поглед той предлага не само надникване, а инсайдерско пребиваване в достъпни за малцина сфери и нива на американското общество.

Ключови думи: Голямото четене

от Любомир / дата: 15 фев 2013

Микс от Българско и Американско Светоусещане

В средата на 60-те години в страната на неограничените възможности пристига един не съвсем млад емигрант от бедна комунистическа България.Заедно с други,но различен от тях.
Пълен с амбиция,енергичност и самоувереност.
Готов да спринтира към цела,към коята останалите вървят с умерена крачка.

от Жана Д'Арк / дата: 09 апр 2012

Отчайващо! Дори хората, които четат пишат с недопустими правописни грешки!

от Камбуров / дата: 02 юли 2009

Задължителна книга за всеки който има амбиций и за всеки който иска да разбере действителните сили управляващи този свят. При това толкова увлекателно написана, че не можеш да оставиш книгата преди да си прочел и последната страница, а след това се връщаш и препрочиташ.

от Радослав / дата: 13 ное 2008

Съгласен съм със вас книгата е невероятна , чесно да си призная и аз неможех да спра да чета веднага след като я започнах. Чета книги свързани с борсата от около година и половина но "Изповед на един борсов спекулант" ми даде наи много полезна информация за борсата за живота и за обратите на съдбата.Със сигурност ще пазия тази книга. Наистина господин Тачков успя да ме вдъхнови и наученото от тази книга ще ми вдъхва сили точно тогава когато наи много се нуждая . Удивителен е начинът по които господин Тачков успиява да запази истинската си същност и принципи и въпреки това да продължава пътя си към върха без да изневери на себеси. Авторът е достоен пример за подражание и доказва че въпреки произхода си когато човек е достатъчно интелигентен и амбициран може да пробие навсякаде!!!

от u. Коцев / дата: 16 авг 2008

Легнах си и взех "Изповед На Един Борсов Спекулант" да прочета няколко страници и да заспя. Осъмнах с книгата в ръце! Не само увлекателно четиво, но автора с широки щрихи разкрива един свят, за който много малко хора имат идея. Автора хваща читателя за ръка и го въвеждав свят където малко хора са били и в процеса читателя научава много необходими за живота неща.
Една прекрасна книга за младото поколение за да се учи на труд и дисциплина. Чух в автобуса как едно младо момче вдъхновено разказваше на майка си че чете тази книга за един българин който отишел в Америка и благодарение на страшната си воля постигнал върховете на обществото.Родители дайте тази книга на децата си.

от финко / дата: 14 авг 2008

От всички финансови книги, Пари на Борсата от д-р Ботьо Тачков се наложи като библията на инвестирането.Както доц. д-р Марчев казва, с живия и достъпен за широкия кръг читатели и с голямия брой житейски примери
Докато в Пари на борсата са показани техниките на правене на пари то в Изповед на един борсов спекулант се показва сложните психически изживавания на един борсов спекулант, тръгнал по пътя на успеха, който ще го деведе до върховете на капиталистите, опасностите които дебнат, "защото където има голями пари има и голями престъпници"

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]