Администрация на сигурността и отбраната

Автор: Николай Арабаджийски

Коментари: 0

Издател Военно-издателство
Брой страници 294
Година на издаване 2007
Корици меки
Език български
Тегло 458 грама
Размери 24x16
ISBN 9789545093708
Баркод 9789545093708
Категории Учебна литература, Учебници

Настоящият учебник е разработен в съответствие с учебната програма по дисциплината Администрация на сигурността и отбраната". Съдържанието на темите е съобразено с новите научни разработки и изследвания от областта на професионалното направление “Администрация и управление" и достиженията на обществените науки - философски, икономически, правни, психологически, педагогически и информационни.
Тематиката е разработена на базата на действащата нормативна уредба към 01.01.2007 г. в Република България, отнасяща се до организацията и функционирането на българската публична администрация.
Учебникът включва теми, отнасящи се до: предмета, методологията и системата на учебната дисциплина Администрация на сигурността и отбраната"; нейната същност: системата на администрацията на сигурността и отбраната в Република България; основните дейности на администрацията на сигурността и отбраната; длъжностите на служителите в нея, тяхното формиране и професионална кариера; обучителните институции, осигуряващи със специалисти администрацията на сигурността и отбраната; осигуряването на служителите и ресурсното осигуряване на администрацията, както и международните публични организации за сигурност и отбрана, в които Република България членува.
Учебникът е предназначен за студенти, обучаващи се за придобиване на образователно-квалификационните степени „бакалавър" и „магистър" по специалности от професионалните направления „Администрация и управление", „Национална сигурност" и „Военно дело", както и за други студенти, научни работници, експерти и специалисти, изучаващи и прилагащи теорията в практиката на администрацията на сигурността и отбраната.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg