Съзнателно хранене Ч.2

Автор: Гейбриел Казънс

Коментари: 0

Издател Анхира
Брой страници 960
Година на издаване 2007
Корици меки
Език български
Тегло 410 грама
Размери 20x14
ISBN 9789549882544
Баркод 9789549882544
Категории Здраве. Пол. Възраст, Медицина за всеки, Книги

Книгата "Съзнателно хранене" разкрива как начинът на хранене се отразява на телата, умовете и емоциите ни, а също и на нашия духовен живот. Авторът набляга на това, че няма универсални диети, а по-скоро съзнателен подход към индивидуалните нужди.
Д-р Казънс е противник на веригите за бързо хранене, замразените храни и полуфабрикатите, така ширйко разпространени в съвременния свят. Той е провел подробни проучвания за това, как некачественото хранене (с голямо съдържание на захар, бяло брашно и пестициди) се отразява на някои туземци, като например Залусите. Изучаваните групи били хранени с преработени въглехидратни храни и след време започнали да страдат от сърдечни болести, диабет и рак.

Авторът ни дава насоки за здравословно хранене, основаващо се главно на органични и предимно свежи и живи сурови вегетариански храни, с преобладаване на сложните въглехидрати и умерен прием на мазнини и протеини. Според него генно модифицираните и облъчваните храни трябва да се избягват. За още по-добър ефект това хранене трябва да се съчетава с редовен контакт с енергиите на природата - подходящо излагане на слънчева светлина, дълбоко дишане, водни процедури, градинарство и разходки.
Специално внимание се обръща на ролята на витамините и минералите, антиоксидантите, ензимите и т.нар. суперхрани като микрободораслите АFА и Спирулина, незаменимите (есенциални) мастни киселини, житните сокове и много други. Казано накратко тази книга е Библията на вегетарианството.

Ключови думи: Черен петък

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]