Тъмната страна на луната

Автор: Мартин Зутер

Коментари: 0

Издател Атлантис---КЛ
Брой страници 212
Година на издаване 2006
Корици меки
Език български
Тегло 166 грама
Размери 20x13
ISBN 9549621367
Баркод 9549621367
Категории Романи и повести. Световни, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

Халюциногенни гъби, които разширяват просторите на съзнанието? Защо не, казва си известният адвокат Урс Бланк, пък и не иска да се изложи като ограничен еснаф пред младата си приятелка. Но наркотикът го променя до неузнаваемост. Юридическото светило ту следва агресивните си вътрешни подтици, ту прави отчаяни опити да се върне към "нормалния" живот, ту търси спасение от него в дебрите на гората. И се зареждат труп след труп...

Дали моралът- с всички негови клишета - е присъщ на човека по рождение, или се учи цял живот? Индивидуални недъзи ли са насилието, жестокостта и егоизмът, или представляват важна съставна част от човешката психика? Кой е аутсайдер и кой -знаменитост? На тези въпроси Мартин Зутер дава отговор в своя роман "Тъмната страна на луната". Отговорът е песимистичен.

Започнал като любовна история, романът продължава с нарастващо напрежение и завършва със смъртоносен изстрел - но е много повече от литературен трилър. "Никога не се колебай!": който прекалено се двоуми, няма шанс да оцелее. Силният прегазва слабия; могъщите фирми поглъщат по-малките; междуличностните отношения са белязани от насилие; загубата на собствената идентичност е всекидневие. Духът на времето едва ли може да бъде напипай по-точно.
Този модерен вариант на историята с доктор Джекил и мистър Хайд вълнува читателя от първата до последната страница с прецизното съчетание на елегантен стил, ярки характери и черен хумор.

За поредицата:
Книгата излиза в поредицата "Вълшебната планина" , в която издателството предлага съвременна проза от Германия, Австрия и Швейцария. В стремежа си да се отърси от умозрителността и да потърси най-прекия път до светоусещането на съвременния читател немскоезичната литература става все по-динамична, по-забавна, но в никакъв случай елементарна, защото е съхранила и традиционно силните си страни -психологизма и философската си проникновеност - нещо, което може да се открие и в поредната книга на Мартин Зутер.
Следващи заглавия от поредицата: "Изличаването" от Томас Бернхард, "Да белиш лука" от Гюнтер Грас, "Човекът без качества" от Роберт Музил.

Медиите за книгата:
"Превъзходна драматургия и виртуозна пластичност на повествованието, каквито знаем предимно от филмите!" Фрапкфутер Алгемайне Цайтуиг

"Лекотата, с която пише Зутер, и важните теми, които разработва в романите си, го превърнаха в един от култовите автори на съвремието." Нане Цюрхер Цаптунг

"Книгата се чете на един дъх. И все пак на места се изкушаваш да спреш и да препрочетеш току-що прочетеното заради естетическото удоволствие, което създава -дотолкова увлекателен е красивият език на Мартин Зутер. Всяка дума е на мястото си, съдържа важна информация и заслужава възхищението както на редовия, така и на професионалния читател." Хелмут Карасек

Мартин Зутер е роден през 1948 г. в Цюрих. Живее в Испания и Гватемала. Водещ на вестникарски рубрики, сценарист и романист. Книгите му - "Малък свят", "Лилаво, лилаво", "Бизнес класа", "Перфектен приятел", "Дяволът от пасището" и др. - излизат неизменно в швейцарското издателство "Диогенес" и му носят огромна известност по цял свят.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg

Мартин Зутер е роден през 1948 г. в Цюрих. Той е журналист, сценарист и писател. Води седмичната рубрика „Бизнес класа” във „Велтвохе”, пише изключително успешни текстове за реклами. Книгите му са преведени на няколко езика. Българските читатели също са имали доста срещи с негови романи. Предстои да излезе и „Лила, Лила”. Писателят живее в Испания и Гватемала.