Всичко за пренаталното възпитание

Автор: Мари-Андре Бертен
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 1

Издател АФИМБ
Брой страници 172
Година на издаване 2006
Корици меки
Език български
Тегло 238 грама
Размери 22x14
ISBN 9549183917
Баркод 9549183917
Категории За родители, Хоби и свободно време, Книги

Днес много психоанализи и психотерапии се стремят да доведат до светлината на съзнанието дълбоко скритите психологически травми. Тези действия, без съмнение възстановителни, достатъчни ли са те за изграждане на бъдещето?
Не е ли време да се стремим да изградим физическото и психическото здраве на човешкото същество, още с неговото формиране, през пренаталния период?
Научните и психологически изследвания от последните десетилетия потвърждават хилядолетната интуиция на жените: детето в утробата е едно сетивно, чувствително, реагиращо същество, защото от зачеването му неговите клетки взаимно се информират докато се формират.
Чрез силите на живота, които са в него и посредством физическите, емоционални и психически материали, внесени от майката - и чрез нея, от бащата и окръжаващата среда - нероденото дете изгражда основите на своето здраве, на своята емоционалност, на своите начини на взаимоотношение и връзка, на своите интелектуални и творчески възможности. Това възпитание, пренатално и естествено* е основополагащо.
Написана ясно и просто, настоящата книга представя полезни познания, свидетелства и внушения, които могат да подхранят творческия дух на бъдещите родители. Възпитатели, младежи, общественици и социални работници ще намерят обща информация, която може да ръководи техния избор. От това колективно осъзнаване зависи до голяма степен бъдещето на индивидите, на родителските двойки, на семействата и на обществото.

* Добре да се разграничава:
- образование: предаване на знания и умения;
- възпитание: пробуждане и развитие на потенциалните вьзможности, адаптиране към света.

"В продължение на четвърт век в Питивие, в Торонто, Каракас, Гренада, Атина, Рим, Вашингтон, Монреал или Брайтаун, аз хиляди пъти съм бил свидетел на невероятната Мари-Андре Бертен. С радост научавам че тази пионерка е отделила време за да предаде в писмен вид своите знания, своите размисли, своя оптимизъм, своята енергия... и своята вяра".
Д-р Мишел Оден
Мари-Андре БЕРТЕН е почетен директор на базова детска градина, в която се извършва обучението и формирането на учители на ниво департамент и на национално ниво, забелязва очевидни съответствия между проблемите или особените възможности на някои деца и начина по който техните майки са прекарали бременността.
От 1982 година във Франция, тя участвува в основаването на Първата Асоциация за Пренатално възпитание. От 1991 година тя е Президент на ОМАЕР (Световна Организация за Пренатално Възпитание), която включва 17 национални организации, които разпространяват на три континента новите достижения в областта на пренаталния живот.

от Мариела / дата: 01 юли 2014

Книгата е страхотна! Много полезна и задължителна за всички бъдещи мамита!

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]