Психоанализата. Фрагменти от едно въведение

Автор: Орлин Тодоров

Коментари: 0

Издател Лик
Брой страници 246
Година на издаване 2015
Корици меки
Език български
Тегло 293 грама
Размери 20x14
ISBN 9546077178
Баркод 9546077178
Категории Психоанализа, Психология, Хуманитарни науки, Книги

Хартиено издание

Наличност: НЕ
Доставка: не е в наличност

Цена: 16.00 лв.

Сто и петдесет године след рождението на Зигмунд Фройд и деветдесет години след излизането на Фройдовите лекции за въведение в психоанализата Орлин Тодоров ни предлага един съвременен прочит на основните теми, теории и клинични постижения на психоанализата. Книгата му представлява компактно изложение на водещите психоаналитични разбирания за ролята на несъзнаваното, развитието на отношенията с обекти, възприемането на реалността и значението на вътрешните, репрезентативни модели за функционирането на психиката. Съществено място в текста е отделено на разпространението на психоанализата, на съвременния теоретичен плурализъм и спецификата на психоаналитичното знание, както и на основни възгледи за Психопатология та. Замислена като ново въведение в психоанализата, книгата е предназначена за професионалисти в областта на психичното здраве, студенти, изучаващи психология, психиатрия, социални и хуманитарни науки, както и за всички читатели, интересуващи се от психичните измерения на съществуването ни в света и сред другите индивиди.

ОРЛИН ТОДОРОВ води курсове, посветени на психоаналитичната теория и практика, като доцент в Нов български университет. Той е член на Европейската асоциация на университетските преподаватели по психоанализа и практикуващ терапевт, член на Българската асоциация по психотерапия. Под негово съставителство и редакция издателство ЛИК публикува психоаналитичните сборници "Съвременната психоанализа" и "Любов, завист, благодарност " – избрани статии от Мелани Клайн

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg

Орлин Тодоров е практикуващ психотерапевт и изследовател на психоанализата. Член е на Европейската асоциация на университетските преподаватели по психоанализа и бивш член на колежа "Тринити" в Оксфорд. Преподава психоаналитични курсове към департамента по когнитивни науки и психология в Нов български университет.