Рецензии по наказателно-правни науки

Автор: Проф.д-р Димитър Михайлов

Коментари: 0

Издател Информа-Интелект
Брой страници 396
Година на издаване 2006
Корици меки
Език български
Тегло 666 грама
Размери 24x17
ISBN 9548492652
Баркод 9548492652
Категории Право. Същност и видове, Право, Книги

Книгата съдържа рецензии за даване на научните звания "професор" и "доцент", респ. "ст. н. с. I степен" и "ст. н. с. II степен", "доктор на юридическите науки" и "доктор по право" ("кандидат на юридическите науки"). Поместени са и други научни рецензии или отзиви за трудове в областта на наказателноправните науки, съдебната медицина, съдебната психиатрия и други книги, предлагани за печат.

Задачата на книгата е да се покажат безспорните постижения на българската наказателноправна наука през последните десетилетия на миналия и началото на настоящия век. По този начин се изтъква високата подготовка и компетентност на българските юристи, които не трябва да бъдат елиминирани или заменяни с по-ниско подготвени юристи от чужбина или да бъдат измествани от наши "специалисти", които копират т. нар. чужд опит в областта на наказателноправните науки и борбата с престъпността.
Същевременно в книгата са отразени и някои нелегитимни действия на надмощие, самоизтъкване и невежество, и за бързо и базпардонно придобиване на научни звания и научни степени, които са тревожни и могат да се превърнат в устойчива тенденция срещу наказателноправните науки.
Направените в рецензиите оценки и изводи позволяват да се даде широк простор за по-нататъшно развитие и усъвършенстване на творческите тенденции и положителните традиции в правните и извънправните науки на Република България.
Проф. Д-р Димитър Михайлов

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]