За човека, болестта и още нещо Кн.2

Автор: Златимир Коларов

Коментари: 0

Издател МЛН-ООД
Брой страници 304
Година на издаване 2006
Корици меки
Език български
Тегло 237 грама
Размери 20x13
ISBN
Баркод
Категории Методи и лечение, Медицина за всеки, Книги

Доц. Златимир Коларов е роден през 1954 г. в София. Родителите и брат му са лекари, съпругата му е кинорежисьор, има един син.
През 1980 г. завършва медицина в София и работи десет години като ординатор и асистент по вътрешни болести в различни градове на страната - Бяла Слатина, Пазарджик и Пловдив. Сега е доцент към Клиниката по ревматология на Медицински университет - София. Автор е на 190 научни статии и съобщения, отпечатани в български и чужди списания и представени на научни форуми в страната и чужбина, на три самостоятелни монографии, на други три в съавторство и на един практически лекарствен справочник. Член е на Съюза на учените в България, на Научното дружество по ревматология, на Асоциацията на българските ревматолози, на Асоциация остеопороза и на Клуба на лекарите-писатели към ЮНЕСКО. Доктор е на медицинските науки.
В свободното си от медицината време пише разкази, новели и романи. Част от тях е публикувал в различни литературни издания - сп. Съвременник, сп. Септември, сп. Защита на природата, алманах Юг, в. Български писател, в. Медицина и екология и др. Има издадени две художествени книги: AD ABSURDUM - повест, и Отблясъци от далечни светкавици - сборник разкази. Печелил е литературни конкурси.
Тази книга е втората част от трилогия, посветена на ревматичните болести и предназначена за пациентите. Целта на автора е да представи сложната медицинска материя общодостъпно, да запознае болните с основните диагностични и лечебни методи и средства и профилактичните мерки, които трябва да предприемат, за да облекчат състоянието си и да намалят до минимум риска от инвалидизиране.
Третата книга ще бъде издадена в рамките на две години.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]