Исторически атлас на света

Автор: Ричард Оувъри

Коментари: 2

Издател A&T-Publishing
Брой страници 418
Година на издаване 2005
Корици твърди
Език български
Тегло 2695 грама
Размери 36x25
ISBN 9549436179
Баркод 9549436179
Категории Карти и атласи, География, Природни и точни науки, Книги

Продаден в повече от 2 милиона екземпляра
• Преведен на 19 езика
• Заедно с настоящия превод на български език "Исторически атлас на света" е излизал досега на 20 езика в тираж повече от 2 милиона екземпляра. Той се превърна в най-интересната, най-нагледната и най-актуалната история на света, обхващаща времето от появата на първобитните хора до първите години на 20 век.
• Със своите над 600 исторически карти, повече от 400 страници текст и собствена мрежа от препратки в интернет пространството, Историческият атлас няма равен на себе си по изчерпателност и възможности за получаване на допълнителна информация.

• Първият раздел - "Произход на човека и първите култури" - проследява организирането на
първобитните хора в общности на уседнали земеделци.
• Вторият е посветен на "Първите цивилизации", възникнали преди повече от 4 хиляди години в
Месопотамия, Индия, Китай и Егейските острови.
• В третия раздел са разгледани "Класическите цивилизации на Евразия", развивали се през първото
хилядолетие преди Христа - древногръцка, персийска, индийска, китайска и древноримска.
• Четвъртият раздел е озаглавен "Разединеният свят". Чрез исторически карти и текстове се
проследяват зараждането на исляма, формирането на средновековна християнска Европа и появата
на най-ранните цивилизации в Америка.
• Петият раздел - "Възходът на Запада" - обединява всичко най-важно, свързано с Великите
географски открития, съвпаднали по време с най-големия разцвет на Централна Азия, Китай, Индия и първите африкански държави.
• В шестия раздел - "Епохата на европейско господство", са събрани и онагледени събитията от 20. век - времето на световно господство на Западна Европа, намерило израз в създаването на няколко могъщи колониални империи.
• Седмият раздел ни въвежда в "Епохата на глобална цивилизация". Това е исторически период, белязан от кошмарите на две световни войни и хиляди локални конфликти. Период на смели икономически експерименти и дълбоки финансови сътресения. Период, през който човечеството преживя Студената война, за да се изправи пред уродливото лице на световния тероризъм и надвисналата заплаха от световна екологична катастрофа.

от viking73 / дата: 30 ное 2012

Много гнусен лъжлив атлас,луксозна хартия пълна с лъжи и антибългарска пропаганда!!!

от shark / дата: 28 ное 2009

Отвратителен антибългарски атлас!

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg

Великолепно издание за ценители. Този „Исторически атлас на света” освен с прекрасно изготвени карти, проследяващи развитието на цивилизацията от древни времена до наши дни, предлага обстойни въвеждащи текстове, които придружават и внимателно обясняват основните аспекти на разглежданите теми. Постига се подробност и пълнота. Атласът е пълен с многобройни схеми, таблици, хронологически листи. Богат допълнителен илюстративен материал придружава картите и текста. Истинска наслада е разгръщането и преглеждането – има се усещане за удивително визуално пътешествие из историята.
       Удачен както за специалисти, така и за любители на историческата наука, той еднакво добре и за едните и за другите ще изпълни основното си предназначение – по думите на самите редактори: „да отрази историята като цялостен процес” чрез карти, които „показват историческите промени, настъпили през отделните, често продължителни периоди и илюстрират причините, които обуславят тези промени”.
       Истинска грешка е човек да пропусне да добави това издание към  своята библиотека – всеки случай аз не я допуснах.

Димо Георгиев - Хеликон, Шумен

Едно вълнуващо пътешествие във времето и пространството от зората на човешката цивилизация до краха на Кулите близнаци в Ню Йорк – това е приключението, което можете да си подарите с фантастичния „Исторически атлас на света“ на The Times. Написан и редактиран от водещи специалисти в различни области на историческото познание, атласът преодолява обичайния за подобни издания европоцентризъм – Европа, Азия, Африка и Америка са представени равностойно ,( дори Австралия не е пропусната) ,и разбира се, атрактивно. Не само поради изключителната визия и качество на картите – те са допълнени от най-различни съпътстващи материали- хронологични таблици, информация за конкретни личности, събития, явления и процеси. Изобщо една истинска „история в карти“ както сполучливо я определя собственото и подзаглавие.

Флорика Велева - Хеликон,Благоевград