Анамнеза и находка

Автор: Юрген Дамер

Коментари: 0

Издател Медицина-и-физкултура
Брой страници 576
Година на издаване 2005
Корици меки
Език български
Тегло 550 грама
Размери 20x13
ISBN 9544202404
Баркод 9544202404
Категории Наръчници и справочници по медицина, Медицина, Книги

В тази книга студентите ще намерят систематиката на прегледа на пациента, лекарите -подтик към спестяващи финансови разходи изследователски техники, а преподавателите във висши учебни заведения - помощно средство при подготовката на заниманията, посветени на прегледа на болния изобщо и при болничното легло. Снемането на анамнезата и събирането на находките ще бъдат поставени в по-голяма връзка при решаващото поставяне на диагнозата.

Анамнезата и находката образуват неоспоримата предпоставка за целесъобразни инструментално-диагностични изследвания, точна диагноза и действаща терапия.

Настоящата книга - джобен формат, предлага успоредно със системния общ преглед и упътването как целенасочено да се търсят симптомите при "всички" заболявания. Особено значение се отдава на описанието на общовалидни мисловни нагласи, както и на помощни средства, които правят възможно прекрачването от симптомите към диагнозата.
Отделните глави са подредени според областите на тялото или са съобразени с учебните предмети. Те са представени в лесно усвоима форма, обхващаща оплаквания и находки, и са подредени по еднакъв за всички глави принцип: оплаквания според продължителността, силата, вида и мястото, както и според отношението им към телесните функции; находките са съобразени с огледа, палпацията, перкусията, аускултацията, както и с функционалните изследвания.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg