Ръководство Английски език Stanag 6001 + CD

Автор: Олга Сотирова, Емилия Нешева

Коментари: 0

Издател Военно-издателство
Корици меки
Тегло 386 грама
Размери 0x0
ISBN 9545093161
Баркод 9545093161
Категории Английски език, Чужди езици: Помагала, речници, Книги

Приемането на Република България за пълноправен член на НАТО е съпроводено с дълбоки промени в системата на Министерството на отбраната и Българската армия. Хиляди военнослужещи и граждански лица ежедневно повишават специализираната и оперативната си подготовка, за да отговорят на високите изисквания на Алианса.
Английският език е официален работен език в Северноатлантическия съюз, в многонационалните щабове и мисии. Владеенето му е едно от най-важните условия за постигане на оперативна съвместимост между Българската армия и армиите на останалите страни членки.
Нашата страна е участвала и участва в международни мисии за опазване и поддържане на мира в едни от най-горещите точки на планетата - Ирак, Афганистан, Косово, Босна и Херцеговина, Еритрея и Камбоджа. Свободното ползване на английски език е задължително изискване за всеки български военнослужещ, участващ в такива операции. Все повече стават и българите, които се обучават във военните академии на САЩ, Великобритания и други страни. Значителен е броят на работещите в дипломатическите мисии и структури на Пакта. Ето защо езиковата бариера трябва да бъде преодоляна, за да може на тези длъжности да работят специалисти, които владеят английски език на нужното ниво.
Обучението в националните ни висши военни училища е поставено на ново, качествено по-високо ниво, което цели да подобри езиковата подготовка на кадрите и да я приведе в съответствие с изискванията на споразумението на НАТО за стандартизация 5ТАМАО 6001 за оценка на езиковата компетентност.
Вече няколко години Национален екип, утвърден със заповед на министъра на отбраната, разработва материалите за изпитните сесии по английски език съгласно приетия стандарт.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg