Невероятен късметлия си, Дино!

Автор: Мелвин Бърджис

Коментари: 0

Издател Кръгозор
Брой страници 272
Година на издаване 2005
Корици меки
Език български
Тегло 294 грама
Размери 21.5x14.5
ISBN 9547711148
Баркод 9547711148
Категории Дамска проза. /чиклит/, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

Хартиено издание

Наличност: НЕ
Доставка: не е в наличност

Цена: 8.00 лв.

За тийнейджъри над 16 години!

Скандален роман за "онова"нещо, които не обсъждаме с родителите си.

Три момчета - тийнейджъри - фантазират, агонизират, маструбират, опипват, целуват, чувстват и търсят отговори през една - сякаш безкрайна - учебна година, в която терзанията им са изцяло пропити от секса.

- Дино: Аз съм върхът! Номер 1! Всички момичетата в училище се подмокрят, като ме видят. Но аз си падам по Джаки (тя е страхотна - всеки се обръща след нея!), и то толкова отдавна, че не забелязвам другите момичета. Не мога да повярвам, че не ме иска. Невъзможно е, защото сме родени един за друг! Въпросът е колко дълго съм готов да я чакам и да си стоя …абе, само си трайте, … девствен.
- Бен: Невероятен късметлия съм - загубих девствеността си. Стана по време на часовете, при това с учителка… Звучи много яко, нали? Как ми се иска да се похваля пред някого, но знам че е невъзможно. А и връзката с госпожицата винаги ме е плашила малко, дори напоследък започна да се превръща в проблем…
- Джон: Харесва ми Дебора. Аз я харесвам. Харесва ми да съм с нея, да си говорим, да правим заедно разни неща. Господин Надървен също я харесва, но момчетата (тези гадняри) ми се подиграват, че е дебелана. По дяволите, а тя иска да й кажа дали сме гаджета??? Възможно ли е през всичкото време да съм се заблуждавал и да ме е срам да се показвам с нея?

Момчетата приключват годината по-мъдри, макар и не задължително по-добри…
Но този роман не е само за секс, в него има и свестни неща!


Източник: Publishers Weekly, 2004

Весел, пиперлив и неочаквано честен (но безкрайно сладък по своята същност), романът на британският автор Мелвин Бърджис започва с грабващата вниманието сцена, в която главните герои се наслаждават да обсъждат хипотетичното правене на секс с цяла поредица от жени, в която е включена улична клошарка, съученички, учителки и дори кралицата. След като веднъж е постановил коя е централната тема без да оставя място за каквито и да било съмнения, той енергично се залавя с обрисуването на различните ситуации, в които се намират момчетата. Страхотният чаровник Дино ще се впусне в безкраен романс с невероятната Джаки; Джонатън трябва да определи чувствата си към пълничката (но всъщност много сладка) Дебора, която явно много си пада по него; а Бен постепенно осъзнава, че трябва някак да се измъкне от връзката си с двадесет и няколко годишна учителка. Вероятно дори и най-трудно концентриращите се читатели ще бъдат привлечени от повдигащите адреналина истории, разказвани от името на трите момчета, но включващи и други герои (сред които много момичета и дори родители), които се водят ту от първо, ту в трето лице. Обилното използване на жаргон - особено по отношение на секса - придава на книгата екзотичен, напомнящ малко на Остин Пауър чар. Феновете на Луис Ренисън и нейната поредица за Джорджия Никълсън ще оценят високо, че тук е представена мъжката перспектива. Читателите и от двата пола, чиито хормони тъкмо са започнали да кипят, ще приветстват (и ще се почувстват по-разбрани докато четат) тази книга, която толкова точно отразява тяхната нова гледна точка към света.


Източник: Horn Book Magazine, August 2004

...Разбирането на Бърджис за мъжката сексуалност - във възрастта на съзряването, а и не само тогава - е напълно автентично, често проницателно и затрогващо комично. Дино, Джонатан и Бен търсят любов, а не просто "порно с пулс" (както определя Бен заниманията си с Госпожицата). И макар че отегчителната нравоучителна дидактика от време на време надига грозната си глава, със сигурност никой няма да сбърка тази нецензурна история с урок по чувствителност.


Източник: City of Mesa Library, Diane P. Tuccillo

Трима тийнейджъри се наслаждават на това да си говорят и да се майтапят със секса...
Романът на Бърджис, в който ще намерите автентичната британска терминология и сексуален жаргон, изглежда груб, недодялан и твърде разголен, но въпреки това е честен и доста забавен. В началото сексуалните елементи придобиват смущаващо надмощие, но Бърджис постепенно навързва историята, така че личният свят на отделните образи постепенно става приоритетен, а чистата сексуалност отстъпва на заден план. Коравосърдечните на пръв поглед герои стават по-симпатични, когато се разкрие тяхната истинска същност, техните чувства и проблеми. Женските образи обаче не са надарени с такъв тип чувствителност. Читателите може би ще бъдат привлечени от интензивно сексуалния оттенък на четивото, но ще открият че всъщност това е една добре разказана история за истинското значение на приятелските и романтичните отношения.

Рецензия за "Невероятен късметлия си, Дино!"

Източник: Kirkus Reviews, 2004

Трио британски тийнеджъри фантазират, агонизират, маструбират, опипват, целуват, чувстват и търсят отговори при протичането на една - сякаш безкрайна - учебна година, в която традиционните тийнейджърски терзания са изцяло пропити от секса... Веселбата (например чистенето след купона) се преплита с горчиви моменти (например края на брака на родителите на Дино), но всичките три момчета приключват годината по-мъдри, макар и не задължително по-добри.
Разказът се води в трето лице като преминава от едно момче към друго, като описва и назовава жаргонно различни телесни функции. Романът на места достига завидни нива на писателско майсторство, развитие на образите и др., но това едва ли ще направи чак такова впечатление на читателите, нали? От значение е само, че "Невероятен късметлия си, Дино!", както и самият секс, е предназначен да доставя качествено и мръснишко забавление.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg