АНТИкорупция / антиОБРАЗОВАНИЕ

Автор: Сборник

Коментари: 0

Издател Изток-Запад
Брой страници 348
Година на издаване 2005
Корици меки
Език български
Тегло 533 грама
Размери 23x16
ISBN 9543211477
Баркод 9543211477
Категории Мемоари. Документалистика. Българска, Българска проза, Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Книги

Тази публикация:

Не е разследване, което иска да издири, назове и покаже с пръст виновните. Тя е изследване, което се стреми да разкрие как стават възможни определени корупционни практики и да ги типологизира.

Не е морализаторство, поставящо всички в “кюпа на виновните”, при което авторите се отстраняват от позицията си на членове на академичната общност и се преживяват като нейни съдници. Тя е опит да се покаже как конкретни действия и/или бездействия на определени личности и групи накърняват интересите и правата на другите и как разграждат социалната тъкан на висшето образование, а и на самото общество.

Не е тежнение към някакъв тип утопично общество, н което всички хора са безгрешни и безукорно честни, нито пък е носталгия към някаква форма на тоталитаризъм, където наказанията и страхът от тях ограничават нерегламентираното поведение. Тя е очертаване на реални и практически постижими институционални условия и механизми, правещи възможно постигането на цели, които са едновременно личностно и обществено значими и преимливи.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]