Химера за живот

Автор: Росица Траянова

Коментари: 65

Издател Авангард-Прима
Брой страници 232
Година на издаване 2011
Корици меки
Език български
Тегло 298 грама
Размери 20x14
ISBN 9789543238927
Баркод 9789543238927
Категории Романи и повести. Български, Българска проза, Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Книги

Росица Траянова е родена на 4 октомври 1993 година. Започва да пише, когато е едва на шест. Участва в литературни конкурси и печели награди за поезия и проза. Това е първия й роман, който грабва своята публика, още преди да е издаден.
Хората сме слепи за очевидното и зрящи за несъществуващото?!
Тя е на 18. Обидена, наранена, непридвидима. Търсеща нови и различни емоции. Но почука на грешната врата. Унесена от еуфорията на екстазито, от оргазмите и алкохола, влюбена и наивна. Пътят й не е лесен. Светлината в тунела е реална или поредният мираж?
История, започваща с лекомислие и спонтанност, с начало и неясен край. История за нашето време, с истински имена и събития. История на химерата за живот, колкото сладка, толкова и разрушителна.

от Таня / дата: 06 мар 2013

Че сюжетът е много актуален и интересен спор няма. Харесва ми фактът, че действието се развива бързо, без излишно влачене и бавене. Това, което наистина ме дразни обаче са правописните грешки. На 17 съм, а почти няма страница, на която да не забележа поне една . Освен писателката, книгата е проверявана от редактор и коректор, така че не знам кой е виновникът, но ми е много неприятно докато чета да откривам безумици като "приятельо".
Иначе- радвам се, че момичето е успяло да си издаде книгата, тъй като много издателства изобщо не си правят труда да прочетат нещо твое, щом си българин, особено пък тийнейджър. Разбира се, има накъде да се развива, но щом е успяла да пробие дано да върви само нагоре :)

от Мария / дата: 21 авг 2012

Вторият тираж на "Химера за живот" ще е готов в началото на октомври. Издателство "Сиела" ще го издаде. Ако всеки един от нас го прочете, може би никога няма да се допускат грешките, които са описани в романа. Може би ще се научим да бъдем по-добри и по-човечни, ценности, които в новото поколение липсват. Защо ли???

от Bylgarin / дата: 09 авг 2012

ЖАЛКО, че не се появяват по-често такива забележителни книги
Горд съм, че съм българин като авторката!

от Камелия / дата: 09 авг 2012

Кога ще я има в наличност?

от Мария Андреева / дата: 02 авг 2012

Го ле ми ят бъл гар с ки пи са тел Й.Ра ди ч ков ка з ва: „Ня ма по-ла с ка во за ед на кни га от ръ ка та на чи та те ля, за що то ръ ка та на чи та те ля, не би по з во ли ла да се на т ру па прах вър ху ко ри ца та и.” И не ка не про з ву чи пре тен ци о з но, но ръ ка та на чи та те ля, раз т во ри ла кни га та „Хи ме ра за жи вот” на Р.Тра я но ва, не би спря­ла да раз г ръ ща стра ни ци те и, до ка то не сти г не края. За що то ще бъ де тро г нат от мла до ст та на ав тор ка та /тя е са мо на 18 го ди ни/ и не й на та сме лост да раз ка же ед на въл ну ва ща ис то рия. Бъ де за ин т ри гу ван от про б ле ми те, до ко и то хра б ро се до ко с ва, про б ле ми, твър де ак ту ал ни и тру д но раз ре ши ми в съ в ре мен­ния свят. Ще бъ де из не на дан от по с ла ни я та, от п ра ве ни към чи та те ли те.


С пър вия си ро ман „Хи ме ра за жи вот” Р.Тра я но ва да ва на де ж да на чи та те ли те да оча к ват но ви, въл ну ва­щи твор би. Пак спо ред Ра ди ч ков „Пи са те ли те са две ка те го рии: ед ни те са хо ра, ко и то се дви жат не пре къ­с на то, за да бъ дат за бе ля за ни; дру ги те – за с та на ли не по д ви ж но, за да мо гат да на б лю да ват по д ви ж ния свят.” Има ос но ва ние да оп ре де лим, че Ро си ца Тра я но ва е от вто ра та ка те го рия.

Мария АНДРЕЕВА

от Ева / дата: 29 юли 2012

За годините си май е чела сравнително повече от теб да ти кажа ;)

от Фани / дата: 28 юли 2012

Авторката трябва да чете повечко

от Ева / дата: 27 юли 2012

Много добра! Горещо препоръчвам на всички! Това стана любимата ми книга!
Жалко само, че Джен и Алекс не се събраха накрая...

от коки / дата: 22 юли 2012

невероятна книга, сюжет и персонажи! още ми се пълнят очите, браво, момиче!

от елона иванова / дата: 03 юли 2012

Много добра книга! Историята на Джен е толкова истинска и потресаваща! Чете се на един дъх!

от оля / дата: 16 юни 2012

Добре би било да се екранизира романа, но нали знаеш, че за това се искат пари и връзки? Ако авторката не е дъщеря на Сашо Диков и на Катето Евро...., а тя не е!!! Дано някой режисьор или продуцент се заинтересоват. Аз също ще се радвам да гледам нещо стойностно по телевизията.

от Чичателка / дата: 15 юни 2012

Добре, филм нещо, няма ли да се направи? Стига сме гледали турски и американски продукции.

от Саша Марева / дата: 13 юни 2012

Мило, дете. От дълго време не бях чела толкова стойностно четиво. Прочетох романа ти на един дъх. Плаках и дълго мислих дали историята в романа ти не е моята. За съжаление, като родител и аз съм допускала доста грешки, които ти описваш. За моя голяма радост, моите деца не са като твоята героиня. Дано все по-малко деца посягат към този бич. Дерзай!

от Донка Стефанова / дата: 12 юни 2012

Да си призная, в началото гледах изключително критично върху този роман. Първо е на български автор, второ го е писало все още едно дете. С разлистването на страниците, усилвах скоростта, страница след страница, глава след глава. Наистина това е един уникален роман, бруталността на ежедневието ни обаче българинът тотално отказва да приеме, обичаме да се самозалъгваме. Открих свои собствени грешки спрямо дъщеря си, която в момента е бременна и чете романа, за да не допусне същите пропуски и при своето детенце. Поздравления и поклон пред таланта на момичето!

от александра / дата: 11 юни 2012

мило момиче, твоят роман е много покъртителен, за съжаление, това е реалността в нашата страна.

от мине / дата: 29 май 2012

в най-скоро време ще излезе стихосбирката "Шепот" в книжарница ХЕЛИКОН

от Ирена / дата: 14 май 2012

Хареса ми стилът на авторката и начинът, по който е съчетала двете истории. Тежка книга, но с много истини за съжаление.

от Янина / дата: 27 апр 2012

Добро четиво, интересен сюжет, реалистичен и тежък. Хубавото е, че не са празни приказки само, на места дори бие на криминале. Хареса ми, очаквам следващ роман.

от Доника Велчевска / дата: 19 апр 2012

Е, това е! Точно, ясно, земно четиво. Потресаващо, трогващо, депресиращо, обсебващо! Историята на момичето- драмата на времето ни такава каквато е, динамиката - завладяваща, сцените - секс, наркотици, изнасилвания, побой, проституция. Все истини, все действителни, а ние се крием зад злобата си и я оплюваме. Шокиращо емоционална книга, не просто книга- това е шамар за нас - родителите, назидание на младите, урок за всички хора. Дженифър- изкупителната жертва на съвремието ни, краят й ме изненада много, разплака - меко казано.
Въпросът ми е: защо винаги се търси треската в чуждите очи? Правописни грешки имала-да, но няма редактор. А редакторът иска пари. Лансирана била? Че ако беше лансирана, щеше да е автор я на Сиела, я на Жанет или Персей. Ама там не се търсят истини и книги оставящи белези, там се търси възвишената илюзия на човешката селяндурска простащина. Много бих се радвала девойчето да направи премиера в София, все пак героинята й изживява много неща в града ни. Поздрав!

от Поли Митева / дата: 13 апр 2012

Единствената книга, която прочетох за един ден! Адската! Дебюта на авторката е върха, очаквам следващи постижения с нетърпение.
По мои изчисления момичето е на 18 години. Малката, можеш да свалиш шапките на писатели с достолепна възраст и самочувствие.
Земна, съвременна и различна, за разлика от неуспешните опити на българските ни творци за нещо величествено като копират сюжетите на половината светновни бестселъри и разбира се пари за реклама.
Издателството е малко, но поне не е продажно и пълно с корупция като водещите ни издателства.
Роси, продължавай все така!!!

от Rachelle / дата: 10 апр 2012

Завладяваща! Това е новата ми любима книга!

от Читател / дата: 04 апр 2012

Какъв е адреса на издателство авангард прима?

от Рени / дата: 04 апр 2012

Хареса ми много. Най-после увлекателно и различно четиво от български автор!

от Ванко / дата: 27 мар 2012

Не обичам много да чета но романа го прочетох на един дъх. Много е поучителен. За съжаление много родители има като Мария. Колко е гаден живота. Браво момиче.

от таня атанасова / дата: 20 мар 2012

Гаднички сме си ние,българите.Аха някой да си надигне главата от калта и неминуемо ще се намери някой ,като този господин да те натъпче обратно.Да не вземеш случайно да се измъкнеш от блатото и да полетиш... На това младо ,красиво и умно момиче подхожда повече да пише за хубавите неща в живота,за любов,но действителността ни е такава - скапана.Затова я поздравявам за куража , и и пожелавам да осъществи мечтите си и да среща само добри хора!!!

от Николай / дата: 19 мар 2012

Колко се е принизил българския вкус щом можем да харесваме
такава глупост.Ето, това е чалга кутурата.

от Коки / дата: 16 мар 2012

Невероятен сюжет! Края не бих го предвидил. Най-много ми хареса, когато Дженифър не се отказа от Алекс, дори когато разбра какъв е и когато Алекс отиде до София въпреки всичко, което Джен направи! Книгата е просто... на един път. Не виждам за какви клишета, какви глупости говорят някои..
Ще чакам следващ роман, дано да е също толкова добър, колкото и този!

от таня атанасова / дата: 14 мар 2012

Мила Роси,прекрасно е това,което пишеш.С нетърпение очаквам нещо ново.

от Митко К. / дата: 11 мар 2012

Ех, тази злоба на жените! Мелания, какво разбираш под клишета? Или липсва в романа чалга стилът (това ли визираш под усъвършенстване?). Е, разбира се, че "Професия проститутка" е по-интересна от "Химера за живот", все пак първата е наръчник за интелигентни девойки като теб, невиждащи смисъл да се блъскат, за да успеят. Тук вече става дума за война на приоритети и цели, нещо, вероятно напълно непознато за теб. ;)

от Рени / дата: 10 мар 2012

Изненадана съм за мнението с клишетата. Напротив, това е текст с доста различнен стил на писане, героите са в пълен контраст един от друг. Идеите заложени в романа са рядко изказвани, точно поради липса на смелост. А за грешките, не е първият роман с некадърен редактор. Най- малкото, не може да прочетеш 10 страници и да изказваш мнение, сама казваш, че не е обективно. А относно цитата, млада ми девойко, на колко години е авторката? Мисля, че влиза в категория юноша, и за разлика от такива като теб, които злобеят в виртуалното пространство (най-вече с виртуални имена, но както и авторката е казала в едно интервю "заради робския манталитет на обществото сме в това положение, а не заради управниците") тя поне се опитва да подобри малко живота. Ако под клише разбираш проблема с наркотиците и проституцията, то този проблем ще вирее докато не се заличи. Но за интелигентността ти, предполагам е под нивото ти да се впускаш в дискусия за правилно и НЕправилното в днешно време.

от д-р Хаус / дата: 10 мар 2012

Мила Мелания, щом си толкова умна и критична, би трябвало да знаеш разликата между проза и поезия!? Колкото до цитата от "Махалото", миличка, щом си на 17 години и имаш самочувствието на знаеща и критична, би трябвало да знаеш, че цитатът трябва да е точен и дословен, особено когато го цитираш и то в кавички. Научи българската граматика и тогава си позволявай да правиш критични забележки. Пак се връщам към цитата, ако той беше верен, то всички ппоети и прозаици, които четем и изучаваме, също са "лоши", така ли? Много си, миличка, боса!!! Клишета използваш ти! Аз също съм на твоите години, също прочетох романа, но твоето мнение е крайно неубедително. Или може би завиждаш, че някой е съумял да направи нещо, което ти не можеш, защото си толкова "умна" и "смела".

от Мелания / дата: 08 мар 2012

Не знам на колко години са писалите преди мен, но аз съм на 17 и не съм особено очарована от романа. Липса на стил на писане, целият текст е изтъкан от клишета, клишета, клишета. А и многото правописни грешки допълнително дразнят. Наистина ми се щеше да прочета историята докрай, защото може би е интересна, пък и мнението ми би било по-обективно, но едва ли ще успея.
Не целя да обидя авторката, напротив, поздравления за смелостта, но просто мисля, че прекалено добрите отзиви са малко заблуждаващи. Напълно я разбирам за необходимостта за писане, но има накъде да се усъвършенства. :) Сега се сещам за една мисъл от "Махалото на фуко", звучеше горе-долу така: "Всички пишат стихове като юноши. Добрите поети ги изгарят, а лошите поети ги публикуват."
И все пак, ако съдя по предишните коментари, книгата се харесва, така че ще се постарая да и намеря друг собственик, на когото може би би допаднала повече.

от Мими / дата: 06 мар 2012

Книгата е много разтьрсваща. Плаках толкова много. Имах чувството, че историята е моята, токова е обсебваща. Браво, момиче! Дерзай напред!

от roxxxy / дата: 03 мар 2012

Мега яката книга! Изключително зарибяваща, просто затаяваш дъх и четеш и четеш. Има много момичета като Дженифър... Романа има адските послания, стига да ги разбереш. Смях се от сърце и плаках на глас с тази книга. Отдавна не бях чела толкова стойностна книга и не само спрямо българските автори! Поздрави!

от Gloria / дата: 25 фев 2012

Тази книга ме накара да се замисля, че в българия има много талантливи хора. Hо няма къде да покажем таланта си, или ако го покажем, той остава недооценен

от Аз / дата: 22 фев 2012

То от такива посредствени хорица като теб, начинаещи и обещаващи автори като тази девойка са склонни да спрат да пишат в България! Като е на 18 означава ли, че е слаб писател??? Защото не бих казал, че "Химера за живот" е слаб роман, "силен" е меко казано.
Поезията й е въздействаща върху всеки, има кратки публикации из виртуалното пространство. Особено любовната й поезия е.... няма нищо общо със сладките бози, които четем! За годините й, сравнение с други писатели на по 50/60 с над 5 издадени произведения, Росица е един изключително въздействащ върху психиката писател. Надявам се следващият роман да е също толкова добър, колкото дебютния!

от Веселин Д. / дата: 20 фев 2012

Днес това момиче дойде при мен и ме попита дали искам да взема романът й в книжарницата си защото издателството й не поема разпространението. Аз не я взех на сериозно и й отказах, когато си тръгна разочарована (може би за пореден път от кретени като мен) служителката ми ми каза: "Ти луд ли си? Това е 18 годишната писателка от нашия град, за която писаха вестници, медии и за която всички говореха. Романът й го търсиха на няколко пъти при нас". След като прочетох интервю с нея разбрах колко отказа е получила както от книжарници, така и от издателства само защото е млада. Отидох до близката ми конкуренция и си купих романът й. Сега се чувствам като един от всичките боклуци, които ненавиждам за дето не правят нищо за младите... Росица, искам да ти се извиня както публично, така и лично за пренебрежението ми днес. Романът ти е разкошен и ще съм горд да бъде продаван при мен. Предполагам това няма да стане след обидата ми към таланта ти, но се чувствам длъжен да го кажа! Ако влизаш тук и го прочетеш ще се радвам да ме посетиш отново и да поговорим!

от 007 / дата: 20 фев 2012

Актуално,актуално и пак актуално.Браво,момиче!

от аз / дата: 19 фев 2012

За жалост трагедията, описана в книгата, е навсяде около нас. Лекомислени хора - на всяка крачка. А предателството е може би не само модерно, то е "ценност" в днешно време. Всеки ден от новините разбираме как определени хора са живели на гьрба на всички нас - охолно, безпроблемно, дори техните деца и внуци, в частни училища и колежи, западни университети и т.н., и то как - доносничество, предателство, лицемерие и пр. Нима това не е трагедия? Ако една книга не ти харесва заради трагедията, би могьл да я затворриш и да не я прочетеш, нали? А нашият живот?

от Secret / дата: 16 фев 2012

Общото ми мнение за книгата: не ми хареса, но беше нужна и необходима. Защо не ми хареса? Защото има твърде много трагедия, натрупана в нея - но аз харесвам щастливите краища, а и защото не харесвам лекомислието на Дженифър... Но това е личното ми мнение! Наистина всички трябва да се поучат от нейните грешки. Книги като тази съществуват, за да ни облагородяват.
Това, което най-много ме впечатли в стила са кошмарите на героите - наистина смразяващи, но зловещо красиви. Мисля, че в тях и във философското "гмурване" за екзистенцията се таи силата на "Химера за живот".
Най-много ми се искаше да прочета за повече сцени, описващи влюбването на Алекс в Джен. Ролята му се разви изцяло след като станаха двойка, но ми се прищя да вникна по-дълбоко в характера му и преди това...
Очаквам следващата книга.

от АЗ / дата: 13 фев 2012

Когато вчера съобщиха за смъртта на легендарната Уитни, отново си спомних твоя роман, Роси. Жалко, много жалко е, че дрогата и глупостта не прощава дори на велики хора като Уитни. Много правилно го е казала Уитни Хюстън: "Най-големият дявол е в мен самата. Аз съм си най-добрият приятел и най-добрият враг." Нека се поучим от грешките на хората около нас и никога да не ги допускаме. На теб, Роси, ти пожелавам от сърце да продължиш напред и успехите и щастието да са винаги ръка за ръка с теб.

от Краси / дата: 11 фев 2012

Бях изненадана, когато видях името на Росица във вестника ни. Не предполагах, че пише и то толкова добре. Прочетох романа с неголеми очаквания, но останах изненадана от съдържанието. Изумена съм как за годините си е навлязла толкова умело и дълбоко в живота, в личността на героите си. Признавам, не веднъж плаках от сърце! Най -вече, когато застреляха Дженифър, но това е. Трагедията днес не прощава на никой, дори и на проститутките. Роси, пожелавам ти много успехи. Разбрах, че напредваш сравнително с втория си роман. Нетърпелива съм да прочета и него. Горда съм от факта, че те познавам дори и бегло.
Помня първите ти стихотворения, когато още ти бях начална учителка. Не предполагах, че таланта ти току-що е начевал от такава невръстна възраст!

от Костадин Цонев / дата: 08 фев 2012

Много добър роман! Историята на момичето е потресаваща!!!

от Лили Ф. / дата: 04 фев 2012

Намерих й фейсбука. Ах, колко е крехка е нежна! Сигурно поезията й е разкошна! Росица поздравявам те сърдечно!!!

от В.Б. / дата: 03 фев 2012

За авторката и за нейния първи роман писаха доста вестници и списания. Росица е ученичка в ЕГ "Гео Ммилев" гр. Добрич. Романът е написан, когато е на 16-17 г. В момента подготвя стихосбирката си за издаване. Пише и втория си роман, за който казва, че ще завърши с хепи-енд. Мечтата й е да я приемат в НАТФИЗ режисура. Ако искаш, потърси в интернет статии във вестници като "Балчик", "Балчишки телеграф", "Добруджанска трибуна", "Стандарт", "24 часа", списание "Хай клуб".

от Лили Ф. / дата: 02 фев 2012

Сестра ми днес ми даде романа и ми каза да го прочета целия. Сега съм до там когато я изнасилват и я гонят от вкъщи. Не мога да се спра да чета, това е уникално добра книга и то на бг авторка и то толкова млада! Променям си мнението за бг литература... някой може ли да ми даде повече информация за Росица, че съм заинтригувана от таланта й?

от Емануела / дата: 29 яну 2012

Харесаха ми философските разсъждения на авторката. Това не е просто роман или просто поредната драматична история. Това е философски въпрос към читателя, да се огледа и да оцени какво има, преди да го е загубил както Дженифър. Също е и молба към младите, да не следват примера на героинята с наркотици и алкохол, нито да са прекалено наивни и да жертват себе си в името на някой!!!

от АЗ / дата: 26 яну 2012

Кога ще ни зарадваш с нова книга, Роси? Тази е уникална! Чакам с нетърпение!

от 007 / дата: 25 яну 2012

Бичът на 21 век,наркотиците, се крие зад силните на деня,но взема все повече млади жертви.И няма сила,която да го спре.Но трябва да бъде разобличен,за което се иска дързост .Поздравления за смелата позиция на авторката!

от АЗ / дата: 25 яну 2012

Г-н Някой, ти си едно злобно същество! Първо се научи да пишеш правилно и грамотно български! За съжаление, днес, г-н Някой, много млади хора умират, посягайки към дрогата! Като не ти харесва книгата, отиди в първата чалгадискотека и се разтовари! Роси, книгата е не само вълнуваща, но и определно показва истината, каквато е! Продължавай! Не обръщай внимание на такива като г-н Някой, защото винаги ще ги има такива злобари. Успех!

от ХХХХхХХ / дата: 21 яну 2012

На мен пък много ми хареса книгата. Не знам защо толкова злобеете, но отдавна не бях попадала на нещо толкова различно от останалите бози по пазара. Завладяващ!

от Г-н Някой / дата: 13 яну 2012

Абе хорица загубени.. Четох интервюта за въпросната млада дама. Според нея този роман е посветен на младото поколение, една добричка журналистка е писала, че книгата е вдъхновена от смъртта на нейна приятелка. Това ли е художествен текст!?? Сега щяла да издава стихосбирка, тръпна от очакване каква ще е тя,а и пишела 2-ри роман.. Не знам да се смея ли, да рева ли... Какво да се подкрепя на това, лигла без раабота седнала да оплаква мъртвите! Боже, опази!

от ХХХХ / дата: 12 яну 2012

И аз съм на мнение, че литературата ни жъне успехи, но колко са ценителите й? От по долните коментари и от коментари на др книги, виждам колко злоба има... Та авторката е едва на 18, така ли се подкрепят младите ни таланти? С това пренебрежение и апатия? Наскоро дъщеря ми чете романа, беше потресена от трагедията в него, но при всички положения, не остави книгата докато не я прочете. Росица, имаш още един фен, поздравявам те и чакам още бележити произведения!

от 007 / дата: 10 яну 2012

Скъпа Моника,едва ли и Вие сте човекът,който може така така тотално да обяви българката литература ,изградена от "бездарието на авторите "й.Още повече, че напоследък се бележи значителен ръст на ценителите й както в страната ни,така и зад пределите й.Това впечатли и красавицата,която представя България в "мис свят"и тя ни зарадва в едно свое изказване за радостта си от завръщането на библиотеката в българския дом,въпреки кризата.И красиво момиче,и умно.Ако нямате първото,пожелавам Ви да придобиете второто с четене на хубави български книги,защото ги има.

от Моника Н. / дата: 10 яну 2012

Аз съм жена на 37 години и съм достатъчно израсла, достатъчно книги съм прочела и искам да отбележа, че 2/3 са имали този ефект. Г-н Някой, не знам нищо за момичето освен това, което тя сама е пожелала да се знае за нея. Не мисля, че Вие сте човека, който трябва да я съди след като нито се познавате, нито сте запознат с романа... Злобата е навсякъде в българите

от Г-н Някой / дата: 10 яну 2012

Дълбоко се съмнявам, че една неосъзната девойка може да напише такъв обемен роман. Това е поредното лансирано от всички момиченце. Не съм я чел и не мисля. И кое е това издателство? Не е от най-елитните ми се струва...

от Моника Н. / дата: 10 яну 2012

Чух много положителни мнения за книгата, но все пак се изненадох. По принцип не харесвам българската литература, поради известното бездарие на авторите. Впечатлих се от факта че историята не е на авторката, а е разказана толкова умело!!! Безспорно това е разкошен роман, плаках не малко пъти. Сякаш бях Дженифър!... Определено тази книга трябва да бъде прочетена!...

от Костадин Филипов / дата: 03 яну 2012

Уникален стил на писане. Невероятен талант въвеждащ читателя като в 3д! За годините ти, книгата е просто брилянтна! Поздравления!!!

от Мартин / дата: 15 дек 2011

Много тъжен край, но съвременна и стойностна. Поздравления!!!

от Георги Тончев / дата: 12 дек 2011

Поздравления! Много добра!!

от Димитрина Митева Стоева / дата: 10 дек 2011

Книгата наистина е разрушителна, но в добрия смисъл. Много ми хареса!

от Антон Димитров / дата: 10 дек 2011

Възхищавам се на таланта ти и смелостта, която си проявила, за да я издадеш. Интересно ми е защо е на толкова ниска цена, това би могло да стане бестселър! Романът е уникален, прочетох на един дъх, а принципно не съм фен на литературата!!!!

от Александра Господинова / дата: 08 дек 2011

Поздравления! Днес четох интервюто в хай клуб и си я взех. Книгата е разкошна!!!!

от Мариета Милева / дата: 07 дек 2011

Много добра! Промени мисленето ми тотално и ме разплака на няколко пъти!!! Браво! Чакам следващата!

от Емилия Пенева Денева / дата: 06 дек 2011

Браво Роси,продължавай в същия дух !

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg