Хартиено издание

Наличност: ДА
Доставка: 3 дни

Цена: 6.00 лв.

Признавам: служил съм не просто на различни, а на противостоящи идеологии. Избягах от една система, която със завидна ирационалност и безпощадна прагматичност обслужваше интересите на модифицирана феодална империя. Попаднах при друга, където някакви високотехнологични изотопи на морала служат за прикритие на великодържавни интереси на друга империя.

Сега се отдавам на критика и на двете, защото бях излъган два пъти. Нека не прехвърлям вината изцяло върху другите, по-правилно е да кажа: защото се излъгах и двата пъти. Ще се опитам да направя още крачка напред: защото и двата пъти позволих на външни обстоятелства да определят моето мислене и поведение.

Не получих пълно признание за усилията си никъде, защото липсата на вяра в светите писания е прозирала и цербери-те на чистотата на правилното мислене са предприемали съответните предпазни мерки. Не можах да се престоря успешно на правоверен, както правят много служители на идеологии и религии. Сега съм без господар. Но и без глас, защото самотният глас заглъхва бързо без рупорите на могъщ идеологически или финансов спонсор.
Петър Доков

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg