Справочник за приложение на фунгицидите

Автор: Румяна Цонева
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Виденов и син
Брой страници 348
Година на издаване 2021
Корици меки
Език български
Тегло 828 грама
Размери 16x23
ISBN
Баркод
Категории Растениевъдство, Лично стопанство, Книги

Земеделските култури се нападат от множество опасни болести. При неблагоприятни условия за тяхното развитие и при не навреме проведена борба те могат да причинят големи щети на селското стопанство. За да се опази реколтата, се предвиждат редица агротехнически, механични и химически мерки.
Химическият метод е основният при опазването на растенията от болести. Химическите средства, които се използват за борба с гъбни болести, се наричат фунгициди. Те потискат развитието на болестотворните организми или ги унищожават, фунгицидните препарати действат предпазно или лекуващо на болестите. Предпазното третиране с фунгициди се провежда преди намножаване на паразита. Така се убиват покълващите спори на гъбите преди проникването на мицела в тъканите на растенията.
С лечебна цел фунгицидите се прилагат при проява на първична зараза. По този начин се унищожава причинителят на заболяването в началния стадий на инфекция, когато мицелът на гъбата вече е проникнал в растението.
За да се получи желаният ефект от приложението на препаратите, най-подходящото време за пръскане е привечер, като се спазва точно посочената доза или концентрация. От съществено значение също е и изборът на подходящ препарат.

Настоящият справочник цели да запознае читателите с икономически най-важните болести по селскостопанските култури у нас. В книгата са описани накратко различните заболявания, начинът на проявление, моментите на приложение на препаратите В регистрираните дози и концентрации.
Справочникът за фунгициди е предназначен за селскостопански специалисти, специализирани фирми за агрохимическо обслужване, земеделски кооперации и частни стопани, както за ученици и студенти в селскостопанските техникуми и университети.
Настоящото четвърто издание е допълнено с всички биологични регистрации срещу дадено заболяване, нови болести, развили се през последните години, категорията на употреба и всички възможни сведения за смесимостта на даден препарат.
Представен е списък на активни вещества на фунгицидни продукти, включени В Анекс 1 на ЕС.
Авторката

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]