Ще видим Бога както си е

Автор: Архимандрит Софроний

Коментари: 5

Издател Омофор
Брой страници 328
Година на издаване 2005
Корици меки
Език български
Тегло 373 грама
Размери 21x14
ISBN 9549700437
Баркод 9549700437
Категории Православна църква, Християнство, Религия, Хуманитарни науки, Книги

“Да виждаш Бога както си е” е една наистина уникална по рода си книга. Нейният автор - архимандрит Софроний, ученик на безспорно най-големия православен подвижник на съвременната епоха - преподобни Силуан Атонски - под формата на своя “духовна автобиография” всъщност ни представя в синтезиран вид най-важното от православното аскетическо и догматическо предание, като при това зрителният фокус, а и поставяните акценти, са съобразени с една настояща гледна точка.

Без никакво преувеличение може да се каже, че осъщественият от арх. Софроний синтез е най-силното днешно свидетелство за неизменно пребъдващата през вековете вечна актуалност на Православието. Сам опитно преживял онова, което споделя с нас като свое “лично откровение”, авторът по един най-убедителен начин ни показва, че Христовите заповеди не са просто някакъв “морален кодекс”, а явеният на Земята Божествен живот.В наши дни, когато размиването на критериите за различаване на доброкачествените от злокачествените духовни плодове е станало едва ли не “знамение на времето”, свидетелството на тази своеобразна “изповед” е още по-ценно може би и поради това, че ни посочва какъв е “вкусът” на същински християнския живот, та имайки вече една здрава опорна точка, да можем по-лесно да разпознаваме истинската стойност на предлаганите нам духовни продукти.

Изброяването на несъмнените достойнства на тази книга спокойно би могло да бъде продължено, ала нека все пак и сам читателят прецени какво точно държи в ръцете си.

от Атанасов / дата: 17 ное 2014

Препоръчвам книгата.

от Joe / дата: 12 яну 2011

А, добре. :)

от Лили / дата: 12 яну 2011

Това е иносказателно казано. Не бива да се разбира буквално :)

от Joe / дата: 10 яну 2011

Да, ще видим Бог... през крив макарон.

от Лили / дата: 10 яну 2011

Този човек- автора, идва в Англия преди около 35 години. Днес след смъртта му, е оставил в тази страна голям православен манастир с близо 50 монаси в него. Забележителна изповед. Хубава и истинска книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Старецът Софроний (Сахаров) е роден в Русия през 1896 г. Завършва живота си през 1993 г. в основания от него манастир "Св. Йоан Кръстител" в Есекс, Великобритания. Първата част от монашеския си път извървява на Света гора, където в продължение на осем години е под духовното ръководство на преп. Силуан Атонски.