Учебник по солфеж за 11 кл. на средните музикални училища

Автор: Маргарита Ангелова;Василка Попова;Боряна Миролескова

Коментари: 0

Издател Музика
Брой страници 246
Година на издаване 2004
Корици меки
Език български
Тегло 295 грама
Размери 23x17
ISBN 9544050868
Баркод 9544050868
Категории Учебна литература за специализирани средни училища, Учебна литература, Учебници

Учебникът по солфеж за 11. клас на средните музикални училища е изготвен въз основа на утвърдената учебна програма и се явява продължение на учебниците за 8, 9 и 10 клас, съставени от същия авторски колектив. Учебникът отново съдържа три глави - Едноглас, Двуглас и Многоглас, чрез които се осъществява комплексното развитие на музикалния слух.
Структурата на подреждане на музикалния материал е запазена, като всяка глава включва разделите интонационни упражнения, слухов анализ, диктовки и солфежи. Тя позволява предложените материали да се използват не само във връзка с поставената в съответния раздел задача, но и при прилагането на други форми на работа, както и като допълнителен материал при самостоятелната работа на учениците.
Всички теоретични обяснения и правила във връзка с новия материал са пак в разделите Слухов анализ. Изключение прави само Първа глава -Едноглас, в която липсва разделът Слухов анализ. Аналитичните задачи са включени в интонационните упражнения, диктовките и солфежите, които се препоръчва да се правят с предварителен или последващ анализ. В тази глава се задълбочава работата за развитие на обема на музикалната памет и вътрешния слух поради по-големите трудности, които създават по-рядко срещаните в музикалната литература многозначни тоналности.
Авторите и сборниците с пиеси или солфежни материали, от които са взети някои примери, са цитирани под линия там, където се явяват за първи път в учебника.
Авторите

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg